Tickets
Shop
Nieuws 27 aug 2016

Inline-skatejeugd verdeelt Nederlandse wegtitels

De Nederlandse inline-skatejeugd heeft zaterdag de Nederlandse wegtitels verdeeld. In een zonning Medemblik reden de junioren-A en B de 100 meter en de afvalkoers, terwijl de kadetten een 100 meter, one lap en puntenkoers afwerkten.

Foto : Neeke Smit

Elisa Dul was bij de oudste junioren op alle fronten de beste. De zeventienjarige rijdster won zowel de 100 meter als de afvalkoers. Daniëlle Ootes was twee keer de nummer twee. Op het sprintonderdeel ging het brons naar Demi Benschop, Berber Vonk pakte die plak op de afvalkoers.

Gerrie van Lingen sprintte bij de heren naar het goud. Noah Boogaard vond zijn naam terug op de tweede plaats en Jordy Fronik eindigde als derde. Tiemen van der Kolk toonde zich de beste op de afvalkoers. Marc Middelkoop en Tom van Vliet waren de nummers twee en drie.

Junioren-B

Marijke Groenewoud ging bij de junioren-B meisjes met de zege aan de haal op de 100 meter. Anna van den Bos eindigde als tweede, gevolgd door Tricia van der Weide. Van den Bos won op haar beurt de afvalkoers, voor Maya de Jong en Fleur Veen.

Glenn Nijenhuis was in dezelfde leeftijdscategorie op de 100 meter de snelste bij de jongens. Op het podium werd hij vergezeld door Jelmar Hempenius en Tom den Heijer. Jordy van Workum trok aan het langste eind op de afvalkoers. Het zilver was voor Den Heijer, terwijl Mike Dogterom brons pakte.

Kadetten

Bij de kadetten waren Marit van Beijnum en Jeroen de Kroon op zowel de 100 meter als de one lap de beste. Debby Behr en Bas Meijer pakten op het eerstgenoemde onderdeel het zilver, terwijl het brons naar Maayke Verweij en Bart Klaver ging. Op de one lap eindigden Verweij en Meijer als tweede. Behr en Ger Jan van Diepen gingen daarbij met het brons aan de haal. 

Ramona Westerhuis mag zich Nederlands kampioene op de puntenkoers noemen. Evelien Vijn reed op dat onderdeel naar het zilver, terwijl Behr het brons omgehangen kreeg. Bij de jongens was David Holmes de beste, gevolgd door Christiaan Haasjes en Van Diepen.

Lees alles over de NK inline-skaten weg jeugd op onze speciale pagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan