Tickets
Shop
Nieuws 20 jan 2016

Engbers rijdt haar ploeg in de kijker

Irene Schouten won, maar het hardst werd er bij de huldiging gejuicht voor Emma Engbers, de nummer drie bij de eerste natuurijsmarathon in Haaksbergen. "Emmaaaa!" Het waren notabene haar eigen ploeggenoten van Team Mastermind die zo stonden te schreeuwen. "Dit is mooi", glundert Engbers zelf.

Foto : Vincent Riemersma

Ze zorgde er eigenhandig voor dat ze de publiciteit van de eerste wedstrijd op natuurijs van deze winter goed benutte door zich in de kopgroep van vier te nestelen. En met haar sprint naar de derde plek toonde ze zich niet alleen aan de fans langs de baan, maar ook de televisiekijkers.
"We zouden vanmiddag eigenlijk een clinic voor onze sponsor geven", vertelt de 25-jarige marathonrijdster. "Die hebben we afgezegd, maar zo hebben we toch iets terug kunnen doen."

Het was niet het primaire doel om zich in de kijker te rijden, legt ze uit. "Je weet natuurlijk wel dat er veel publiciteit om deze wedstrijd is, maar je rijdt uiteindelijk toch als sporter om een zo goed mogelijk resultaat."

In een kopgroep met de rappe Schouten was het voor Engbers wel duidelijk dat de zege praktisch onhaalbaar was. Toch zette ze zich in voor het slagen van de vlucht. "Je wil toch rijden. Het is alleen maar zonde om de koers op zo'n moment plat te leggen. We zijn hier om te koersen."

Dat haar ploeggenoten haar zo enthousiast toejuichten bij de podiumceremonie tekent het team. "We hebben dit jaar als ploeg een mooie stap gezet, als collectief", zegt ze. "We zijn al opgeklommen van een klein opleidingsploegje tot een team dat mee kan. Het is nog een kwestie van tijd en hard werken en dan komt ook de eerste zege wel."

Zelf kwam Engbers dit seizoen al eerder tot de derde plek, bij de KPN Marathon Cup op de tunnelijsbaan in Rotterdam. De derde plek in Haaksbergen schaalt ze wel wat hoger in. "Dit was op natuurijs en een stuk zwaarder dan in Rotterdam."


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan