Tickets
Shop
Nieuws 29 jul 2016

Crispijn Ariëns: 'Heb mijn eigen ruiten ingegooid'

Crispijn Ariëns reed vrijdagavond naar het brons op de puntenkoers. Toch waren er na de finish geen blije gezichten te bekennen bij de Nederlandse ploeg die verder bestond uit Luc ter Haar en Ingmar Berga. “We verliezen goud en halen brons”, luidt het teleurgesteld.

Foto : Neeke Smit

En dat is volgens Ariëns zijn eigen schuld. “We hadden het plan om een late aanval in te zetten en dat vertik ik dan om te doen. We hebben met zijn allen overlegd wat het ideale plan is en dat heb ik niet gedaan. Ik heb mijn eigen ruiten ingegooid.”

“Ik viel aan en werd teruggehaald. Pas toen er een ander groepje wegreed had ik door dat het niet goed ging. Daardoor moesten Ingmar en Luc op kop, wat ze heel goed deden. Maar wij hebben daar de ploeg niet voor. Dan gebruik je de ploeg op de verkeerde manier en dat is zonde.”

Of hij op zijn kop heeft gekregen? “Jazeker, maar dat is ook terecht. Als je van tevoren iets afspreekt is het logisch dat je dat uitvoert.” Toch kan er nog een kleine glimlach af voor het brons dat hij zojuist heeft binnengehaald. “Het is mooi dat je alsnog een medaille pakt. Als je vierde of vijfde wordt was het helemaal erg geweest natuurlijk. Dit was een wedstrijd waar ik goed in ben, waar ik me goed in voel. Dus het is zonde dat je goud verspilt.”

Nog geen uur later reed Ariëns met de relayploeg, verder bestaande uit Kay Schipper en Luc ter Haar naar het zilver op de aflossing. Zaterdag  staat voor hem ook nog de marathon in Steenwijk op het programma, waar hij vol vertrouwen van start zal gaan. “Morgen is weer een andere dag. We moeten zo meteen nog even goed over hebben wat er gebeurd is. Je kunt altijd voor goud rijden, dus dat gaan we doen!”

Lees alles over de EK inline-skaten 2016 op onze speciale pagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan