Tickets
Shop
Nieuws 23 jun 2016

Berga alsnog naar EK na afhaken Van Loon

Ingmar Berga is alsnog toegevoegd aan de Nederlandse selectie voor het EK inline. De rijder van Okay Fashion & Jeans vervangt Jan van Loon, die zich wegens een gebrek aan vorm heeft afgemeld.

Foto : Neeke Smit

Berga werd in eerste instantie gepasseerd voor het EK en dat zette kwaad bloed bij de 31-jarige Drent. Zijn woede is inmiddels echter weer wat gezakt, zo laat hij weten tegenover schaatsen.nl.

"Ik ben nu alleen maar blij dat ik erbij zit en dat ik weer kan rijden. Ik heb niet overwogen om nu te bedanken, daar heb je alleen maar jezelf mee. Ik wil die marathon graag rijden", alus Berga over de wedstrijd in Steenwijk. "Tot nu toe heb ik bij elke marathon op het podium gestaan en vorige week heb ik in Achterveld weer laten zien dat ik goed ben. Alleen op het NK Baan was ik iets minder, maar verder sta ik er hartstikke goed voor."

Berga merkt wel dat er nog ruimte is voor verbetering, maar daar maakt hij zich geen zorgen over. "Het kan natuurlijk altijd iets beter, maar we hebben nog even de tijd. Ik denk dat ik nu op tachtig of negentig procent van mijn kunnen zit. Dat laatste stukje maakt niet heel veel verschil, maar het is wel net een beetje de scherpte die je nodig hebt."

Nu hij is opgenomen in de selectie voor het EK, kijkt Berga vol vertrouwen uit naar de marathon in Steenwijk. "De titel is het hoofddoel, al kan ik met een tweede of derde plaats ook tevreden zijn."

Van Loon

Voor Van Loon was de keuze om het EK te laten schieten vrij logisch. "Ik had een minder voorseizoen, ook doordat ik wat later ben gaan trainen. Ik merk dat ik daardoor een achterstand heb en dat ik nog niet in topvorm ben. Ik denk niet dat ik op tijd de topvorm kan hebben voor het EK."

"Ik sta al weer op het ijs en concentreer me nu liever volle bak op het schaatsen. Ik heb er ook met Frank (Fiers, red.) over gesproken. Ik wilde eerst het NK afwachten. Hoewel ik daar niet slecht reed, wilde ik kampioen worden en dat is niet gelukt. Als ik meedoe aan een EK, wil ik ook meedoen om de medailles."

Dat Van Loon het EK mist, doet wel iets met hem. "Het gaat me wel aan het hart, zeker omdat het in eigen land is. Maar dit zou mijn twaalfde of dertiende keer op een EK zijn, dus het meedoen was geen doel op zich. Maar het blijft wel een fantastische beleving, dus dan wil ik er wel vol voor kunnen gaan."

Het EK inline wordt van 23 tot en met 30 juli gehouden in Heerde en Steenwijk. Klik hier voor de kaartverkoop.

Lees alles over het EK inline op onze speciale pagina


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan