Tickets
Shop
Nieuws 17 feb 2015

Douwe de Vries gaat werelduurrecord aanvallen

Douwe de Vries wil na de WK Allround in 2015 het werelduurrecord op het ijs aanvallen. Het huidige record van Casper Helling stamt uit 2007 en staat op 41.969 meter en 10 centimeter. Op 13 maart wil De Vries een stuk verder komen.

Foto : Soenar Chamid

Het is geen plotselinge opwelling van de LottoNL-Jumbo-rijder. Hij speelt al langer met het idee. "Ik ben hier al heel lang mee bezig en heb dit seizoen twee tests gedraaid om te kijken of het zin had om een poging te wagen”, zegt De Vries op de website van zijn ploeg“We hebben in Inzell de baan gehuurd om een goede simulatie te draaien, want als je alleen op zo’n baan je rondjes moet rijden moet je precies weten waar je aan begint.”

Het uurrecord is al iets dat de schaatser een tijd heeft beziggehouden. “Dat werelduurrecord fascineert mij. Ik heb ook alle aanvallen van de wielrenners gevolgd maar dat heeft niets te maken met mijn recordpoging. Ik wilde dat al jaren en nu is het zover."

In de week na het WK Allround zal De Vries de recordpoging wagen op het ijs van de Olympic Oval in Calgary. "In Canada ben je zeker van fantastisch ijs en van de laatste vier geslaagde recordpogingen zijn er drie ondernomen op deze baan. Ik moet ongeveer 34 seconden per ronde rijden en ik dacht zo’n 107 of 108 rondjes te moeten afleggen om het record te pakken."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan