Tickets
Shop
Nieuws 14 dec 2014

Ook relayploeg pakt zilver in Sjanghai

De Nederlandse shorttrackmannen hebben in Sjanghai zilver gegrepen op de aflossing. Voor de regerend wereldkampioen het eerste succes dit seizoen. De overwinning ging naar Zuid-Korea.

Nederland zocht het venijn in de staart van de race. Rustig liet het oranje viertal, met Daan Breeuwsma, Freek van der Wart, Sjinkie Knegt en Itzhak de Laat, de ploegen van Zuid-Korea en Canada om de leiding vechten.

Drie ronden tegen het einde zag Van der Wart de opening. Charles Hamelin opende de aanval op Zuid-Korea, Van der Wart schoof handig binnendoor en greep de leiding. Die was de Zuid-Hollander een paar meter verder al kwijt op het moment dat Canada en Zuid-Korea voor het laatste wisselden en Van der Wart even klem zat.

De wissel met slotrijder Knegt mislukte waardoor Van der Wart de laatste drieƫnhalve ronde voor zijn rekening moest nemen, maar de voormalig Europees kampioen behield de tweede plaats. Het brons ging naar Canada.

Het zilver is het eerste succes dit jaar voor de regerend wereldkampioen en is het eerste eremetaal voor De Laat en debutant Adwin Snellink, die vrijdag in actie kwam in de kwartfinale. Het was de tweede medaille in Sjanghai voor de shorttrackploeg van bondscoach Jeroen Otter. Eerder vandaag greep Sjinkie Knegt ook al zilver op de 1000 meter.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan