Tickets
Shop
Nieuws 11 dec 2014

KNSB gaat naar EK Allround in Tsjeljabinsk

De KNSB heeft in overleg met de trainers van de Erkende Topteams besloten om niet af te zien van deelname aan het EK Allround in Tsjeljabinsk begin januari in Rusland.

Koops, directeur sport van de KNSB: “Deze locatie is eerder door het ISU bestuur bepaald. Met de deelname aan internationale toernooien doen wij geen uitspraak over organiserende gastlanden. Topsporters en hun begeleiders reizen over de gehele wereld. Op die manier blijft samen sporten mogelijk ongeacht politieke of andere conflicten. Met de ISU en NOC*NSF is de KNSB van mening dat je vanuit de sport met het wel of niet deelnemen aan een evenement geen politiek moet bedrijven.”
 
De KNSB sluit graag aan bij de discussie die nu in de internationale sportwereld plaatsvindt over het betrekken van maatschappelijke waarden bij het bepalen van de plaatsen waar grote evenementen plaatsvinden. De uitkomsten van die discussie moeten voorkomen dat er telkens voorafgaand aan een evenement discussie ontstaat.

”Sporters moeten zich primair kunnen focussen op prestaties”, benadrukt Koops. “Het is aan de internationale sportwereld om te zorgen dat bij de keuze van een gastland recht wordt gedaan aan algemeen aanvaarde normen en waarden.”
 
De KNSB zal individuele opvattingen en gevoelens van een sporter, coach of begeleider altijd respecteren, ook als die voor hem of haar tot het afzien van deelname leiden. 
 
Het KPN NK Allround op 27 en 28 december in Thialf geldt als selectiemoment voor het EK in Chelyabinsk. De definitieve ploeg wordt 29 december bekend gemaakt.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan