Tickets
Shop
Nieuws 21 dec 2014

Goud voor shorttrackploeg in Seoul

De Nederlandse shorttrackmannen hebben in Seoul wereldbekergoud gewonnen op de aflossing. Het is de eerste zege dit seizoen voor de regerend wereldkampioen.

Met twee armen in de lucht en een oerkreet passeerde slotrijder Sjinkie Knegt de streep in Seoul. De Nederlandse ploeg zette in de relayfinale de perfecte race neer. Knegt pakte met zo’n zes ronden op het bord de leiding. De 20-jarige Adwin Snellink wist de kop te behouden, Daan Breeuwsma verdedigde met het schaatsen van moeilijke lijnen en Freek van der Wart katapulteerde Knegt in de baan voor de laatste twee ronden.

De 25-jarige Fries wist vervolgens de aanval van Yoon-Gy Kwak namens Zuid-Korea te pareren en sleepte daarmee het eerste goud dit seizoen binnen. Het was de derde wereldbekermedaille van het weekeinde. Eerder vandaag greep Knegt zilver op de 500 meter. Zaterdag was hij al goed voor brons op de 1000 meter.

In de wereldbeker consolideert Nederland de tweede plaats. Zuid-Korea gaat met twee zeges ruim aan de leiding. Bij de vrouwen ging het goud naar China, dat daarmee de ongeslagen status van de Zuid-Koreaanse vrouwen in eigen huis doorbrak. Zuid-Korea greep het zilver, brons ging naar Rusland.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan