Tickets
Shop
Nieuws 01 nov 2014

Wüst: 'Het lijkt zo simpel, hè?'

Een nieuwe ploeg, twee nieuwe coaches, maar Ireen Wüst is nog steeds de beste schaatsster van Nederland. Zaterdag veroverde ze op de 3 kilometer haar tweede gouden medaille van deze NK afstanden en haar dertiende in totaal.

Foto : Sander Chamid

"Het lijkt zo simpel, hè?", lachte Wüst, die met een tijd van 4.04,50 Jorien Voorhuis en Carlijn Achtereekte voorbleef. "Maar dit is een NK en dus ben ik gretig om te laten zien wat ik kan."

De 28-jarige Brabantse had het in de laatste rondes van de 3.000 meter wel flink zwaar. "Maar het is buiten dan ook lente, de mussen vallen van het dak. Dat betekent een hoge luchtdruk."

"Maar dit is goed voor me", vervolgde Wüst, die vrijdag na de 1500 meter nog vertelde dat de 3 kilometer in de voorbereiding nog niet lekker liep. "De volgende keer houd ik het wel tot het einde vol."

Wisselwerking

De viervoudig olympisch kampioene verklaart haar soepele overgang van TVM naar Team Continu door een goede wisselwerking met haar nieuwe coaches Marianne Timmer en Gianni Romme én door het feit dat ze haar lichaam inmiddels heel goed kent.

"Ik ben door schade en schande wijs geworden", zei Wüst, die in 2007 overtraind raakte en daar drie jaar last van had. "Ik heb geleerd wat wel en niet werkt voor mij."

"Ik heb de afgelopen tijd veel gesproken met Marianne en Gianni, dat overleg is heel belangrijk, en daar is een ideaal programma uitgekomen. Ik heb wel anders getraind deze zomer, maar ik hoef het wiel niet opnieuw uit te vinden."

In het verleden was Wüst naar eigen zeggen wel eens dom, doordat ze niet aangaf wanneer ze vermoeid was. "Vroeger voelde ik me altijd goed. Dat is niet altijd slim geweest. Maar als je jong bent, dan denk je dat als je harder gaat trainen, dat je ook harder gaat schaatsen. Nu geef ik ook wel eens aan bij een training dat het 'm niet wordt."

Al het nieuws en overige informatie over de KPN NK Afstanden is hier te bekijken.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan