Tickets
Shop
Nieuws 26 nov 2014

Kramer laat World Cup in Berlijn schieten voor trainingskamp

Sven Kramer verschijnt volgende week niet aan de start bij de wereldbekerwedstrijden in Berlijn.

Foto : Sander Chamid

Dat liet de schaatser van Team LottoNL-Jumbo donderdag weten op de website van zijn ploeg. Kramer richt zich met zijn ploeggenoten Wouter olde Heuvel en Diane Valkenburg op een trainingskamp van tien dagen in Collalbo.

"Ik had heel graag meegedaan, maar ik heb gewoon een extra trainingsblok nodig om ook goed te kunnen presteren tijdens het tweede gedeelte van het seizoen", aldus Kramer. "Die trainingsstage in Italië had ook een week later gekund, maar dan zou ik – in plaats van Berlijn – juist de World Cup in Thialf moeten schrappen. En dat wilde ik uiteraard niet.’’

Volgens coach Jac Orie stond de beslissing om de World Cup in Berlijn links te laten liggen al langer vast. "We hebben deze zomer alle scenario’s doorlopen en kwamen toen al tot de conclusie dat je keuzes moet maken. Vanaf eind december gaan we van de ene belangrijke race naar de andere."

De World Cup in Berlijn staat van 5 tot en met 7 december op het programma. Een week later is Thialf het decor voor de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen. Kramer won tot dusver twee wereldbekerwedstrijden: de vijf kilometer en de ploegenachtervolging in Obihiro.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan