Tickets
Shop
Nieuws 27 nov 2014

Bøkko traint met Kramer in Collalbo

Op trainingskamp in Collalbo zal de Noorse schaatser Håvard Bøkko zich aansluiten bij Sven Kramer en Wouter olde Heuvel.

Foto : Margarita Bouma

Jac Orie, trainer van Kramer en Olde Heuvel bij Team LottoNL-Jumbo, heeft de Noorse rijder uitgenodigd om mee te trainen, zo meldt de NOS. Bøkko vervangt zo Douwe de Vries die in Nederland aan het trainen is.

Om toch een goede sparring partner voor zijn pupillen op de 1500 meter te hebben, riep Orie de hulp in van Bøkko. Voor de Noor was het een mooie kans om zijn vorm te verbeteren. Bøkko kwam dit seizoen nog niet in actie bij internationale wedstrijden omdat hij nog herstellende is van een knie-operatie.

Davis

De gelegenheidsafspraak tussen Bøkko en Team LottoNL-Jumbo is niet uniek. Ook Shani Davis zocht aansluiting bij de Nederlanders. Dat meldde ProSkating woensdag.

In voorbereiding op de World Cups in Berlijn en Heerenveen heeft de Amerikaan zich aangesloten bij de sprintersploeg van Gerard van Velde, Team beslist.nl. Net als bij Bøkko is ook de afspraak tussen team beslist.nl en Davis een gelegenheidscombinatie waar niet meer achter moet worden gezocht.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan