Tickets
Shop
Nieuws 19 okt 2014

Zeventienjarige Schulting naar World Cup Montreal

Suzanne Schulting is door de selectiecommissie shorttrack van de KNSB aangewezen om namens Nederland deel te nemen aan de tweede wereldbekerwedstrijd van het seizoen in Montreal.

Foto : Sander Chamid

De zeventienjarige rijdster reed zich dit weekeinde in de kijker bij de Invitation Cup door onder meer de finale van de 1500 meter te halen. Naast Schulting rijden ook Rianne de Vries en Lara van Ruijven de World Cup in Montreal. Die twee rijdsters plaatsten zich rechtstreeks vanwege hun prestaties bij de Invitation Cup.

Bij de mannen geldt dat voor Daan Breeuwsma, Freek van der Wart en Itzhak de Laat. Sjinkie Knegt, die in Heerenveen ontbrak vanwege een bacteriƫle infectie, Koen Hakkenberg en Dylan Hoogerwerf kregen een aanwijsplek.

Salt Lake City

Voordat de shorttrackers van 14 tot en met 16 november aantreden in Montreal, staat de World Cup in Salt Lake City op het programma. De selectie voor die wedstrijd, die van 7 tot en met 9 november verreden wordt, is grotendeels hetzelfde. Mark Prinsen neemt de plek in van Hoogerwerf, terwijl Schulting niet aan de start zal staan.

Na de wereldbekerwedstrijd in Montreal keert het shorttrackcircus terug naar Salt Lake City voor de Apolo Ohno Invitational. Bij die wedstrijd zullen Van Ruijven, De Vries, Schulting, Breeuwsma, Van der Wart, De Laat en Knegt de Nederlandse eer verdedigen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan