Tickets
Shop

Challenge Cup 2015

do 19 feb - zo 22 feb
Marker Den Haag

De Uithof in Den Haag is van 19 tot en met 22 februari 2015 het toneel voor de Challenge Cup 2015. Nederlandse en internationale kunstrijders uit de hele wereld zullen hier laten zien wat ze waard zijn. In deze wedstrijd staat enerzijds de ontwikkeling van de jeugd centraal, anderzijds biedt de Challenge Cup senioren de laatste kans zich voor te bereiden op het wereldkampioenschap die twee weken later plaatsvindt.

Side-events

Naast het evenement worden er ook side-events georganiseerd. Zo is er dit jaar weer het scholenprogramma, waarin de jeugd uit Den Haag kennis kan maken met het kunstrijden, maar ook met langebaanschaatsen en shorttrack. Van maandag 16 tot en met 20 februari 2015 worden deze workshops gegeven door trainers van Haagse verenigingen. Als kers op de taart mogen alle deelnemende kinderen zondag 22 februari 2015 bij de Challenge Cup komen kijken om de toppers aan te moedigen en zelf te schaatsen.

Primeur

Den Haag heeft dit jaar een primeur. Voor het eerst zal er een Figure Skate Freestyle Battle plaatsvinden. Deelnemers aan de Challenge Cup zullen tegen elkaar battelen, waarin ze worden bijgestaan door muziek van een DJ. Dit onderdeel is interactief en het publiek kiest zelf een winnaar.

De battles staan op zondag 22 februari vanaf 14.00 uur op het programma. Let op: iedereen moet zijn of haar eigen schaatsen meenemen!

Na afloop van de battles kan iedereen zelf de ijsbaan betreden en zijn of haar kunsten vertonen.

Tickets kosten voor de jeugd tot 12 jaar € 2,50 en voor volwassen € 5 (exclusief € 1 servicekosten).

Voor meer informatie over de Challenge Cup kunt u mailen naar challengecup@knsb.nl

Den Haag Sport Magazine

Lees hier het artikel over de Challenge Cup in 'Den Haag Sport Magazine' (pagina 14-15).


Deelnemerslijst

Hotel-optie voor deelnemers.

Programma

Van 19 tot en met 22 februari 2015 vindt in Den Haag de Challenge Cup 2015 plaats. Topschaatsers van over de hele wereld komen naar Nederland om hun kunsten te vertonen. In deze wedstrijd staat enerzijds de ontwikkeling van de jeugd (Debs, Novices, Junioren) centraal, anderzijds biedt de Challenge Cup senioren de laatste kans zich voor te bereiden op het wereldkampioenschap twee weken later en zelfs nog de limiet daarvoor te scoren. Check deze website voor alle informatie over dit prachtige evenement.

Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}