Tickets
Shop
Nieuws 22 jul 2015

Peter Michael focust zich alsnog op langebaan

Peter Michael zal komende winter toch niet actief zijn in het marathonpeloton. Nu de Nieuw-Zeelander alsnog opgenomen is in het olympische programma van zijn land, richt hij zich puur op de langebaan, met de Spelen als einddoel.

Foto : Sander Chamid

Het was in eerste instantie de bedoeling dat Michael zich in de marathons, onder de vlag van Team van Werven, door zou ontwikkelen, maar dat is nu dus van de baan. Teammanager Geert Plender had de meervoudig wereldkampioen inline-skaten graag bij de ploeg gehouden, maar snapt de keuze van de rijder volledig.

“We geloven nog steeds dat hij een uniek talent is en zagen ernaar uit dat hij de marathons zou gaan verrijken. Maar nu zijn schaatsbond hem wil gaan steunen, moet hij die kans met beide handen aangrijpen. We willen hem wat dat betreft geen strobreed in de weg leggen”, aldus Plender op de site van Van Werven.

Ondanks het vertrek van Michael gaat Van Werven, dat nu bestaat uit  Gary Hekman, Thom van Beek, Crispijn Ariëns, Rick Smit, Jordy Harink en Gerco van de Beek (B-rijder), niet direct op zoek naar een vervanger. “Als er zich iemand aandient die ons kan versterken, dan staan we daar voor open. Maar ook met deze groep staan we er heel goed voor”, zegt Plender.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan