Tickets
Shop
Nieuws 01 mrt 2015

Zilver was hoogst haalbare voor Otterspeer

Niet alleen winnaars kunnen lachen. Ook Hein Otterspeer had een brede grijns op zijn gezicht na de slotafstand van het WK Sprint in Astana. “Dit was voor mij een hartstikke goed weekend”, zei hij nadat hij de zilveren medaille omgehangen had gekregen. “Dit was het hoogst haalbare.”

Foto : Sander Chamid

Op zaterdagavond had Otterspeer zich nog strijdbaar getoond. Hij had Pavel Kulizhnikov verslagen op de 1000 meter en wilde de titel nog niet opgeven. Op de 500 meter van zondag maakte de Rus echter korte metten met Otterspeers titelaspiraties.

“Hij pakte weer 0,4 seconden en dat wordt op weg naar de 1000 meter verdubbeld. Ik wist dus: dit wordt lastig. Ik kon hopen op een foutje, maar tijdens de 1000 meter wist ik dat ik ‘m gewoon uit moest rijden”, aldus Otterspeer. “Ik reed hem ‘op safe’, want ik wilde mijn tweede plek wel met verve verdedigen.”

Sportief hoogtepunt

Het is de tweede keer dat de rijder van Team LottoNL-Jumbo het WK-podium mocht beklimmen. In 2013 won hij bij het mondiale sprintkampioenschap al eens brons, in Salt Lake City. “Dit is voor mij een sportief hoogtepunt. Ik was een keer derde en nu een keer tweede.”

Dat geeft hoop voor de toekomst, vond Otterspeer. Want neerleggen bij de dominantie van Kulizhnikov wil hij zich niet. “Ik ben weer een treetje gestegen en ik ga de komende zomer in met mijn blik op de WK-titel sprint.”

Struikelblok

Daarvoor zal de Rus waarschijnlijk wel het grootste struikelblok vormen. “Maar hij krijgt het absoluut niet cadeau. Zijn prestaties motiveren me. En het is gebleken dat hij verslaanbaar is. Hij is ook maar een mens. We weten wat ons te doen staan.”

“Ik moet het verschil beperken op de 500 meter. En ik moet meer winnen op de 1000”, was Otterspeers inschatting. “Dat is missie nummer één.”

Lees alles over het WK Sprint op onze speciale pagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan