Tickets
Shop
Nieuws 01 nov 2015

Jorien ter Mors wint eerste KNSB Cup

Jorien ter Mors heeft in Enschede de KNSB Cup gewonnen. De Cup is een nieuwe prijs, een wisselbeker voor de schaatser die tijdens deze driedaagse selectiewedstrijd in Enschede de beste prestatie op een van de afstanden heeft neergezet.

Foto : Neeke Smit

Ter Mors ontving de trofee uit handen van oud-Nederlands kampioene Moniek Kleinsman voor haar indrukwekkende race op de 1000 meter.

De jury van de KNSB Cup, bestaande uit oud-topschaatsers Renate Groenewold en Carl Verheijen en schaatsstatistici Nol Terwindt en Marnix Koolhaas, hadden over de drie dagen in Ronald Mulder voor zijn tweede 500 meter, Gerben Jorritsma voor zijn 1500 meter en Ter Mors voor haar zege op de 1000 meter genomineerd voor de prijs.

Daarbij keek de jury onder andere naar hoe de gereden tijden zich verhouden tot de snelste tijden op Nederlands ijs gereden door Nederlanders en het verschil op de afstand met de nummer twee. Daarin volgt de jury eenzelfde opzet als de Oslo Skoyteklubb hanteert bij de Oscar Mathisen-trofee.

“Het klasseverschil van Jorien ter Mors op de 1000 meter met de nummer twee gaf uiteindelijk de doorslag”, laat de jury weten en daarmee mag de 25-jarige Twentse zich de eerste winnares van de KNSB Cup noemen.

Lees alles over de selectiewedstrijden voor de World Cups op onze speciale pagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan