Tickets
Shop
Nieuws 18 jan 2015

Otterspeer: 'Overwinning op mezelf'

Hein Otterspeer eindigde al drie keer eerder op het podium bij het KPN NK Sprint, maar stond nog nooit op de hoogste trede. Tot dit weekend. De rijder van TeamNL-Jumbo kon zijn geluk dan ook niet op.

Foto : Soenar Chamid

“Dit voelt als een overwinning op mezelf. Ik heb er zo vaak dichtbij gezeten. Ik ben twee keer tweede en een keer derde geworden en daarvan had ik er een paar kunnen winnen. Daarom ben ik blij dat ik nu zo riant overeind ben gebleven”, aldus Otterspeer doelend op zijn titel na drie afstandszeges..

Dat de Zuid-Hollander zich tegelijkertijd plaatste voor het WK Sprint en twee tickets bemachtigde voor de WK Afstanden maakte het geheel nog mooier. “Ik denk dat er op dit moment weinig mensen zijn die zich gelukkiger voelen dan ik. Mooier dan dit kun je niet hebben”, vervolgt Otterspeer.

Na de eerste dag stond Otterspeer er al riant voor in het klassement, maar daar had hij zich, in tegenstelling tot in eerdere gevallen, niet door af laten leiden. “Ik wist wat me te doen stond en dat is me beter focussen op mijn rit. Ik word ook een jaartje ouder en heb meer ervaring. Er komt nu weinig meer tussen mijn rit en mezelf in. Natuurlijk fantaseer je wel eens, maar dan bedenk je jezelf al snel dat je je koppie erbij moet houden en dat je er nog lang niet bent. Daarom ben ik ook zo blij dat ik het maximale eruit heb weten te halen.”

Verbeterpunten

Ondanks de soevereine zege ziet Otterspeer, net als zijn coach Jac Orie, nog punten die voor verbetering vatbaar zijn. “De openingen liegen er natuurlijk niet om. Die moeten gewoon beter. Gisteren startte ik boven de tien seconden en dat is gewoon niet nodig. Maar aan de andere kant ben ik ook een schaatser die zijn rust moet bewaren en zijn slag af moet maken om de hoogste topsnelheid te halen”, staat de sprinter voor een dilemma.

Ondanks dat Otterspeer 'pas' zijn eerste grote titel pakte is hij voor dit seizoen nog lang niet tevreden. “Dit is een doorbraak en de start van iets nieuws. Ik sta er nationaal gezien goed voor en ik hoop dat vast te houden en zelfs uit te breiden als de echte prijzen worden verdeeld. Daar kijk ik echt naar uit.”

Lees alles over het KPN NK Sprint op onze speciale pagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan