Tickets
Shop
Nieuws 02 sep 2014

Debuut Peter Michael in marathonpeloton

Peter Michael maakt komende winter zijn debuut in het marathonpeloton. De meervoudig wereldkampioen op inline-skates heeft aangekondigd meerdere keren naar ons land te komen om de kunst van het marathonschaatsen onder de knie te krijgen.

Peter Michael is een grote naam in de wereld van het inline-skaten. De 25-jarige Nieuw-Zeelander veroverde de afgelopen drie jaar de wereldtitel op de afvalkoers. Eerst in 2011 in Zuid-Korea en vervolgens ook in Italië en België. Bij dat laatste toernooi, in Oostende, verbeterde hij bovendien het wereldrecord.

Michael is de tweede 'kiwi' die zijn opwachting maakt in het marathonpeloton. Eerder ging Shane Dobbin hem voor. Dobbin, net als Michael afkomstig uit het stadje Palmerston-North, wist in januari 2009 in Assen zelfs een wedstrijd uit het cupklassement te winnen.

Zover is Michael nog lang niet. Voor hem is vooral de nieuwe Olympische status van de mass-start aanleiding een kijkje te nemen in de keuken van de marathon. "Dat heeft hij natuurlijk in zijn achterhoofd", stelt Jaap Dillen, die Michael waar mogelijk op het ijs zal begeleiden. "De marathon is voor hem een uitstekende manier om te leren hoe het is op het ijs in een groep te rijden."

Eerste Divisie

Michael zal uitkomen in de Eerste Divisie, in de door Cado Matus met materiaal ondersteunde ploeg van Breman, aan de zijde van Wim Dillen. De Nieuw-Zeelander start in ieder geval in de eerste twee marathons, in Amsterdam en Heerenveen. Daarna vertrekt hij naar Argentinië voor het WK inline-skaten. "Vervolgens bekijken we welke marathons nog in zijn schema passen en daarvoor komt hij dan nog naar Nederland."

Dat hangt ook een beetje af van het schema van Francesca Lollobrigida. Michael verblijft momenteel bij de familie in Italië en zal dat ook in de winter doen. Van daaruit zal hij ook zoveel mogelijk mass-starts rijden tijdens de wereldbekerwedstrijden van het langebaancircuit. Tussendoor is er dan ruimte om in Nederland te starten in de marathons.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan