Tickets
Shop
Nieuws 12 feb 2014

IJsbaan in het Olympisch Stadion gekeurd

Ter voorbereiding op het KPN NK Allround & Sprint is De Coolste Baan van Nederland op woensdag 5 februari gekeurd.


Een delegatie van de KNSB, waaronder de hoofdscheidsrechter van de beide wedstrijden, heeft een bezoek gebracht aan het Olympisch Stadion om de faciliteiten te beoordelen.

De KNSB is zeer positief over de kwaliteit van het ijs. House of Sports, organisator en initiatiefnemer van De Coolste Baan van Nederland heeft zich volledig ingezet voor een succesvol KPN NK Allround & Sprint.

De komende periode wordt er door het ijsmeesterteam van Thialf onder leiding van Beert Boomsma verder gewerkt aan de optimalisatie van de ijsvloer, zodat het hoogst haalbare niveau wordt nagestreefd.

De KNSB heeft ook besloten om het KPN NK Mass Start voor vrouwen toe te voegen aan het programma in de hoofdstad. De nationale titelstrijd is wegens het plotselinge overlijden van marathonschaatser Sjoerd Huisman niet in december verreden en staat nu voor zondagmiddag 2 maart op de rol, na afloop van de 10 kilometer.

KPN Marathon Cup

Naast het KPN NK Allround & Sprint en het KPN NK Mass Start staat ook de finale van de KPN Marathon Cup op de agenda van De Coolste Baan van Nederland.

Ook in relatie tot dit evenement is de accommodatie geïnspecteerd en is er een positief advies afgegeven. De finale van de KPN Marathon Cup vindt plaats op maandag 24 februari en donderdag 27 februari 2014.

"De rijders kunnen bijna niet wachten om op deze unieke plek, op deze speciale baan, hun grande finale te mogen rijden", aldus Teun Breedijk, disciplinemanager Marathon bij de KNSB.

Lees alles over de KNP NK Allround & Sprint op de speciale pagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan