Tickets
Shop
Nieuws 26 nov 2014

Vier Nederlandse medailles op eerste dag NRW Trophy

Deze week vindt in het Duitse Dortmund de NRW Trophy plaats. Alle categorieën, van de Basic Novice A tot en met de senioren, komen in actie. De wedstrijd trapte woensdag af met de Basic Novice categorieën, waar Kylie Loots de Basic Novice A wist te winnen.

Foto : Sander Chamid

Loots reed een prima kür met een mooie combinatie van een dubbele lutz met een dubbele toeloop, een enkele axel en later in haar programma nog een dubbele lutz. Het enige foutje dat ze maakte was het opengooien van de dubbele toeloop die gepland was achter de dubbele flip.

Met 33.10 punten bleef ze de Duitse Alesia Renella, die 29.56 punten behaalde, ruim voor. Kyra Pattikawa, eveneens een rijdster van FSA, behaalde voor Nederland het brons met 26.81 punten. Ze opende met een dubbele flip maar moest een draaitje doen om de landing vast te houden.

De enkele axel was geen probleem. Ze verslikte zich een beetje in de dubbele rittberger, maar revancheerde zich later met een prima uitvoering in combinatie met een enkele toeloop.

De twee andere Nederlandse deelneemsters, Isa van Swieten en Demi Sijswerda, beiden van de Drechtsteden Dordrecht, eindigden op plaats negen en tien, hoewel het puntenverschil met de nummer drie niet erg groot was. Van Swieten behaalde een score van 24.65 punten. Haar technische uitgangswaarde behoorde tot een van de hoogste in de categorie, maar in de uitvoering liet ze veel punten liggen.

Sijswerda opende met twee keer een goede dubbele salchow, waarvan één in combinatie met een enkele toeloop. De dubbele rittbeger was niet helemaal perfect volgens de jury en bij de axel in combinatie met de dubbele toeloop bleef ze halverwege steken. Het leverde haar een score van 24.31 punten op en daarmee de tiende plaats.

Basic Novice B

In de categorie Basic Novice B was er voor Nederland zilver en brons. Zoë Zuidhoek van De Drechtsteden Dordrecht pakte het zilver met een score van 18.57 punten. Bij de dubbele toeloop en de dubbele rittberger kwam ze ten val en ook bij de laatste sprong van haar combinatie. Daarna wist ze zich te herstellen en een goede axel te laten zien, evenals een combinatie van een dubbele salchow met een enkele toeloop.

Haar clubgenote Eloniek van Kempen behaalde het brons met 17.90 punten. Haar kür startte met een val bij de dubbele lutz, gevolgd door een goede enkele axel. De landing van de dubbele flip kon ze niet vasthouden evenals de combinatie van twee dubbele rittbergers verbonden door een euler.

De dubbele flip werd een enkele waardoor ook die combinatie niet meer uit de verf kwam. Hoewel de prestaties ruimte laten voor verbetering, konden de dames wel plaats nemen op het podium bij een internationale wedstrijd.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan