Tickets
Shop
Nieuws 27 nov 2014

Tsiba op prima tiende plaats in Dortmund

Op de NRW Trophy in Dortmund wordt Nederland bij de junioren heren vertegenwoordigd door de zestienjarige Michel Tsiba. Na een bijna foutloos kort programma op woensdag staat hij op de tiende plaats.

Foto : Sander Chamid

Tsiba begon zijn korte kür op muziek van de film Grease met een goede combinatie van een drievoudige toeloop met een dubbele toeloop. De dubbele lutz werd door de juryleden iets minder gewaardeerd omdat hij van de binnenkant van zijn ijzer wegsprong terwijl de buitenkant is voorgeschreven.

De Flying Camel pirouette kreeg Tsiba niet in de goede positie en kon daarbij ook nauwelijks blijven staan, waardoor hij voor die pirouette geen punten kreeg. De andere twee pirouettes voerde hij prima uit en ook de dubbele axel lukte. Met zijn optreden reed de rijder van EKIJSA een nieuw persoonlijk record van 39.40 punten en bezet hij momenteel de tiende plaats in het klassement. 

De Zweed Ilya Solomin gaat na de korte kür aan de leiding met een score van 54.69 punten. Op de tweede plaats staat met 51.21 punten de Tsjech Jiri Belohradsky, gevolgd door de Duitser Dave Kötting met 50.49 punten. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan