Tickets
Shop
Nieuws 30 nov 2014

Kennes 13e na goed optreden

Thomas Kennes reed op de slotdag van de NRW Trophy in Dortmund een prima vrije kür. Ondanks een twaalfde plaats in de korte kür en een elfde plaats in de vrije kür, moest hij genoegen nemen met de dertiende plaats in het eindklassement omdat de rijders om hem heen het klassement op zijn kop gooiden.

Foto : Sander Chamid

De 18-jarige Kennes liet twee keer een drievoudige toeloop zien, een goede drievoudige rittberger, een drievoudige salchow en twee dubbele axels. De enige fouten die hij maakte waren een val in de drievoudige flip en een enkele salchow in plaats van een drievoudige.

De pirouettes en de passenserie voerde rijder van de Bossche Kunstrijvereniging netjes uit. Voor zijn vrije kür kreeg hij een waardering van 99.61 punten, waarmee zijn totaal over twee dagen uitkwam op 149.63 punten, een nieuw persoonlijk record.

Belangrijker was echter de technische score van 45.85 punten in de vrije kür, waarmee hij de limiet voor de vrije kür haalde die de ISU stelt voor deelname aan de Europese kampioenschappen. De technische score voor de korte kür heeft Kennes nog niet in zijn bezit.

Top van het klassement

De NRW Trophy werd bij de senioren heren gewonnen door de Duitser Franz Streubel, die zowel de korte kür als de vrije kür op zijn naam schreef. Met 206.73 was de voorsprong op Ivan Pavlov uit Oekraïne, die in totaal 190.55 punten vergaarde, groot. Het brons ging naar de Fransman Adrian Tesson, die vanaf de zesde plaats na de korte kür kwam en een totaal van 182.89 punten reed.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan