Tickets
Shop
Nieuws 26 nov 2014

Foutloze korte küren voor Nederlandse Advanced Novice meisjes

Op de eerste dag van de NRW Trophy in Dortmund kwamen ook de Advanced Novice in actie. Zij reden hun korte kür. Nederland werd in deze categorie vertegenwoordigd door Sophie Bijkerk en Hannelore Goossens.

Foto : Sander Chamid

Bijkerk reed een foutloze korte kür en was zichtbaar tevreden na afloop. De twaalfjarige rijdster van De Drechtsteden Dordrecht opende met een hoge dubbele flip en zette ook geen stap verkeerd bij de enkele axel en de combinatie van een dubbele lutz met een dubbele toeloop. Met prima pirouettes reed ze een totaal van 24.96 punten bij elkaar en werd daarmee negentiende in een veld van 35 rijdsters.

Goossens reed ook een goed programma en vergaarde daarmee 23.02 punten, waarmee ze op de voorlopige dertigste plaats staat. Ook Goossens maakte in de sprongen – een enkele axel, een dubbele lutz gecombineerd met een dubbele rittberger, en een dubbele flip uit passen – geen enkele fout. De pirouettes en de passenserie werden iets minder hoog gewaardeerd in de uitgangswaarde, maar waren goed uitgevoerd.

Met een verschil van minder dan twee punten tussen de negentiende en de dertigste plaats is het een spannende wedstrijd bij de Advanced Novice, waar in de vrije kür nog veel kan gebeuren.

Na de korte kür gaat de Russische Anastasia Gubanova aan de leiding met 43.71 punten. Pauline Wanner uit Frankrijk staat momenteel tweede met een score van 38.41 punten. De Zweedse Anastasia Schneider is de nummer drie met 36.79 punten.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan