Tickets
Shop
Nieuws 10 okt 2014

Groeneveld loopt rugletsel op bij harde val

Christijn Groeneveld heeft tijdens een val bij het schaatsen een ernstige blessure aan zijn rug opgelopen. Afgelopen nacht onderging de 29-jarige schaatser een noodoperatie aan een gebroken ruggenwervel.

Foto : Neeke Smit

Groeneveld is met zijn schaatsteam op trainingskamp in het Duitse Inzell. Hij schoof op volle snelheid onderuit en kon zijn benen niet meer bewegen. Hij werd per helikopter afgevoerd naar het ziekenhuis in Traunstein. Daar werd duidelijk dat hij een ruggenwervel en diverse ribben gebroken heeft en een klaplong heeft. Groeneveld kreeg enkele uren na de operatie een klein beetje gevoel in zijn benen terug.

Hij blijft in ieder geval tien dagen in het ziekenhuis. Bij terugkomst in Nederland zal hij nogmaals geopereerd worden. In hoeverre hij ooit volledig kan revalideren wordt op zijn vroegst de komende weken duidelijk, maar duurt mogelijk veel langer.

Coach Roy Boeve zag de val gebeuren en heeft Groeneveld vanmorgen in het ziekenhuis gesproken. "Hij was helder en vertelde me dat het enige dat hij wil is weer leren lopen. Over schaatsen heeft hij het gelukkig al niet meer, dat doet er nu even helemaal niet meer toe. De arts sprak al van een wonder dat hij wat gevoel heeft teruggekregen, want zo zag het er gisteren niet uit.”


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan