Tickets
Shop
Nieuws 01 sep 2015

Ook masterkalender 2015-2016 bekend

Nadat de KNSB de landelijke kalenders bekend heeft gemaakt weten nu ook de Masters waar ze komend seizoen aan toe zijn. De KNSB organiseert in samenwerking met STG Dronten en Masterskating Nederland weer een mastercompetitie op Flevonice.

Foto : Vincent Riemersma

Vorig seizoen was deze zeer succesvol met een groot aantal deelnemers en prima omstandigheden, waardoor alle geplande wedstrijden verreden konden worden

De wedstrijden om de Flevonice bokaal worden ook dit seizoen weer op dinsdagen verreden. Er wordt afgetrapt op één december, waarna er wedstrijden volgen op vijftien december, vijf januari, twee februari en de finale op zestien februari. Om 18.00 start de competitie met de heren 55+ en de dames 40+, daaropvolgend zal om 19.00 de categorie 40-54 van start gaan, met als laatste de categorie M1 om 20.30.

ONK

Na het succesvolle ONK (Open Nederlands Kampioenschap) voor Dames en Heren Masters van vorig jaar heeft het Sectiebestuur Marathon besloten dit jaar weer naar Flevonice te gaan. Omdat de zaterdagen op de baan lastig zijn vast te leggen is er besloten om het ONK op vrijdag twaalf februari te verrijden. Om 13.00 zal de wedstrijd van start gaan. Dit zal op dezelfde wijze gebeuren als afgelopen seizoen, dat wil zeggen aparte kampioenschappen voor de leeftijdsklassen mannen 40+, 50+ en 60+ en vrouwen 40+, alle over een afstand van 42 kilometer.

Tijdens het ONK zullen er op de 400-meterbaan zogenaamde kanjertochten georganiseerd worden voor de jeugd en senioren. Wie de meeste rondjes aflegt is de kanjerkoning(in) van het ONK.

Daarnaast wordt er op donderdag negentien november tijdens de Jan Maarten Heideman bokaal op Leisure World in Dronten ook een master M1 wedstrijd georganiseerd. Dit is een mooie kans om de krachten te meten in aanloop naar het NK Kunstijs dat op zondag drie januari in Amsterdam verreden zal worden. De wedstrijd over zeventig ronden heeft een open inschrijving en er kunnen zestig masters van start gaan. Het NK in Amsterdam staat open voor rijders die geselecteerd worden door het Selectiebestuur Marathon.

Inschrijven voor de wedstrijden kan vanaf vijftien oktober.

Klik hier voor een compleet overzicht van de masterkalender 2015-2016


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan