Tickets
Shop
Nieuws 22 aug 2015

Denny Morrison hoopt op eerste World Cups

Denny Morrison hoopt bij de eerste World Cup-wedstrijden van het seizoen weer van de partij te zijn.

Foto : Sander Chamid

De voorbereiding van de Canadees op de nieuwe jaargang staat vooralsnog in het teken van het herstel van een gebroken dijbeen, die hij in mei opliep bij een motorongeluk. Morrison is naar eigen zeggen inmiddels voor negentig procent hersteld van de kwetsuur, maar kan bijna niet wachten om weer alles op het ijs te kunnen doen.

“Ik hoopte dat dat twee weken geleden al mogelijk was. Dat wil niet zeggen dat ik langzaam herstel – ik lig nog steeds ver voor op het schema waar men verwachtte dat ik nu zou zijn – maar er is gewoon zoveel kracht verloren gegaan toen ik in het ziekenhuis lag”, zegt de sprinter tegenover energetticcity.ca.

De laatste stap richting volledige fitheid blijkt echter de moeilijkste te zin. “Het is een grijs gebied. Als het snel blijft gaan, haal ik misschien de eerste serie World Cups, waaronder die in mijn eigen Calgary. Ik wil de hoop daarop nog niet opgeven”, aldus de 29-jarige rijder die vanwege zijn prestaties in het afgelopen seizoen automatisch recht heeft op een startbewijs.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan