Tickets
Shop
Nieuws 31 jul 2015

Winterspelen van 2022 in Peking

Peking heeft vrijdag de Olympische Winterspelen van 2022 toegewezen gekregen.

Foto : ANP

De Chinese hoofdstad was samen met Almaty in Kazachstan de enige overgebleven kandidaat om het evenement te organiseren.

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) maakte in Kuala Lumpur bekend dat de keuze op Peking is gevallen. Het is de eerste keer dat de stad de Winterspelen mag organiseren. In 2008 was het al wel eens gastheer tijdens de Zomerspelen.

Voor Almaty was het de tweede keer dat het de organisatie van de Spelen misliep. Voor de editie van 2012 was het Sotsji dat de voorkeur kreeg boven de Kazakse stad.

De eerstvolgende Winterspelen worden in 2018 georganiseerd door het Zuid-Koreaanse Pyeongchang.

Reisafstanden

"Het is goed om nu al te weten dat de Winterspelen van 2022 in Peking plaatsvinden. Zoals altijd zullen wij ons daar vanaf nu op instellen en ons op voorbereiden", zegt Maurits Hendriks, technisch directeur van NOC*NSF, op de website van de sportkoepel.

"Met de keuze voor Peking moeten we ons realiseren dat we voor TeamNL, na Rio 2016, Pyeongchang 2018 en Tokio 2020, ook voor 2022 met grote reisafstanden te maken krijgen. Dat zal zeker extra kosten met zich meebrengen. Uiteindelijk maakt het ons sportief gezien niet uit waar het plaatsvindt; we gaan er heen om medailles te winnen, dichtbij of ver weg."

Tijdens de vorige Spelen in Sotsji behaalde Nederland 24 medailles, waarvan acht keer goud, zeven keer zilver en negen keer brons. Al het eremetaal werd gewonnen in het langebaanschaatsen en shorttrack.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan