Tickets
Shop
Nieuws 26 mei 2015

Schouderblessure Groothuis na val op inlinebaan

Stefan Groothuis is afgelopen weekend bij een inline-skatetraining in Heerde ten val gekomen en heeft daarbij zijn schouder ernstig geblesseerd. Een operatie is niet nodig, maar het herstel van de rijder van beslist.nl zal minimaal anderhalve maand in beslag nemen.

De olympisch kampioen kwam zaterdag dusdanig hard ten val dat hij de pezen tussen schouderblad en sleutelbeen heeft gescheurd, zo bleek na onderzoek in het ziekenhuis van Zwolle. 

Dat leidt tot het zogenaamde 'pianotoetsfenomeen', waarbij het uiteinde van het sleutelbeen uitsteekt ten opzichte van de schouder en direct terugveert wanneer dit wordt ingedrukt. Groothuis verzwikte daarnaast ook zijn enkel. Volgende week volgt een nieuwe mri-scan om de ernst van die blessure aan te tonen.

Zeker is in ieder geval dat Groothuis' voorbereiding bij zijn nieuwe ploeg verstoord is. "Ik kan wel zeggen dat het niet zo is, maar dit schopt mijn voorbereiding op komend seizoen flink in de war.'

"Ik mag de schouder drie weken niet belasten. Hoe het met de enkel zit, hoor ik aan het einde van de week na een nieuwe mri-scan. Daarna kan ik een week of drie voorzichtig 'optrainen'. Het grootste probleem zijn de krachttrainingen, daar moet ik een alternatief voor vinden", aldus Groothuis die zich ten doel heeft gesteld om tijdens een trainingskamp in juli in Inzell weer op het ijs te staan.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan