Tickets
Shop
Nieuws 28 mei 2015

Schaatstop traint op zomerijs in Enschede

Tussen 6 en 28 juni is de internationale en nationale schaatstop te bewonderen op IJsbaan Twente in Enschede. In deze periode ligt er ijs op de baan, waardoor merkenteams trainingen beleggen in Enschede en omgeving.

Foto : Neeke Smit

Bijna alle merkenteams uit Nederland, zoals Team beslist.nl met Ronald en Michel Mulder, Team4Gold met Ireen Wüst en Jorien ter Mors met de nationale shorttrackselectie vestigen zich 3,5 week in hotels, fitnesscentra, restaurants en op atletiekbanen in Twente. De schaatstrainingen van de merkenteams zijn gratis te bezoeken. De teams en trainingstijden staan vermeld op de website van de ijsbaan.

Het is uniek voor IJsbaan Twente om ‘zomerijs’ te verzorgen en zoveel topschaatsers voor trainingen te ontvangen. IJsbaan Twente springt in het gat dat Thialf in Heerenveen achterlaat wegens de verbouwing. Er wordt in Nederland deze zomer nergens anders zomerijs op een 400 meterbaan en 30x60 meterbaan verzorgd.

Met het zomerijs hoopt IJsbaan Twente de baan op de kaart te zetten bij de nationale en internationale schaatstop. De eerste stap hierin is gezet. Eind oktober worden er op IJsbaan Twente nationale plaatsingswedstrijden gehouden voor de World Cup wedstrijden van het seizoen 2015-2016.

Recreatieschaatsen

Niet alleen merkenteams zijn aanwezig voor trainingen, ook marathonteams, ijshockeyclubs en regionale langebaanselecties en- verenigingen trainen deze zomer in Enschede. IJsbaan Twente blijft een ijsbaan waar elke schaatsliefhebber en beginnend schaatser kan komen schaatsen. Ook in juni zijn er ruime openingstijden voor recreatieschaatsen.

Op zaterdag 6 juni opent Dhr. Van Houdt, wethouder Zorg, Welzijn, Sport en Integratie van de gemeente Enschede officieel het zomerijs. De opening vindt plaats om 15.45 uur. Na afloop van de opening kunnen toeschouwers een training van de nationale shorttrack selectie met onder meer Jorien ter Mors en Sjinkie Knegt bekijken.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan