Tickets
Shop
Nieuws 27 mei 2015

Klevchenya nieuwe bondscoach Kazachstan

Vadim Sayutin is door de Kazachstaanse schaatsbond terzijde geschoven als bondscoach. Zijn plek wordt overgenomen door Sergey Klevchenya.

Foto : Sander Chamid

Sayutin was sinds de aanloop naar de Spelen van Vancouver in 2010 de hoofdcoach van de Kazachstaanse selectie, maar volgens de schaatsbond heeft hij in die jaren als bondscoach 'onbevredigend' werk geleverd.

De Kazachstaanse bond is op hun eigen website zeer uitgesproken. Het optreden van de Kazachstaanse rijders op de Winterspelen in Sotsji en tijdens het WK Sprint van afgelopen seizoen in eigen land wordt ronduit een mislukking genoemd die Sayutin aan te rekenen valt.

Niet alleen de bond is kritisch op het functioneren van de voormalig bondscoach, ook zou een aantal rijders zelf liever niet meer onder de oud-allrounder trainen.

Om tot betere resultaten te komen op weg naar de Jeugd Olympische Spelen van 2016, de Universiade in 2017 en de Olympische  Winterspelen van 2018 zet de schaatsbond nu in op Klevchenya, die als schaatser tweemaal wereldkampioen sprint werd (1996 en 1997) en eenmaal wereldkampioen op de 1000 meter (1996). Daarbij veroverde hij op de Spelen van 1994 zilver op de 500 meter en brons op de 1000.

De Rus was de afgelopen jaren al assistent-trainer voor de sprinters onder leiding van Sayutin.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan