Tickets
Shop
Langebaan 10 mrt 2024

Reggeborgh Foundation blijft schaatsteam tot en met 2030 trouw

De Reggeborgh Foundation blijft nog langer verbonden aan het schaatsteam van Gerard van Velde. Dat hebben de beide partijen op de slotdag van het schaatsseizoen bekendgemaakt. Het contract liep aanvankelijk tot 2026, maar is nu opengebroken en verlengd tot en met 2030.

Foto : Soenar Chamid

Het bedrijf uit Rijssen is sinds 2018 verbonden aan de ploeg van Gerard van Velde. Sinds dit seizoen valt de sponsoring onder de Reggeborgh Foundation. Die partij onderneemt maatschappelijke activiteiten voor andere grote bedrijven. De ploeg Van Velde groeide de afgelopen jaren uit tot het meest succesvolle Nederlandse team. Inmiddels is de ploeg breder geworden met naast de sprintploeg ook een allroundteam.

Teammanager Henk Schra stond met Van Velde aan de basis van het team. Hij is blij met de contractverlenging. “Wij hebben het team stap voor stap opgebouwd en kunnen uitbreiden dankzij de onvoorwaardelijke steun van Reggeborgh. Het is mooi om te zien waar we nu staan, de goede resultaten zijn daarvan het bewijs. We zijn heel blij dat de Reggeborgh Foundation tot en met 2030 hoofdsponsor blijft, een zeer betrokken partij. We zijn heel trots op deze mooie samenwerking.”

De schaatsploeg van Reggeborgh presteerde dit seizoen ijzersterk. Op het WCKT werden de meeste tickets behaald voor het internationale circuit, jonge rijders als Jenning de Boo en Tim Prins braken door op het hoogste niveau. De Boo bekroonde een sterk debuutseizoen met zilver op het WK Sprint. Femke Kok zorgde eerder dit jaar voor een unicum door voor de tweede keer wereldkampioen op de 500 meter te worden, Patrick Roest prolongeerde zijn wereldtitel op de 5 kilometer.

Reggeborgh begon ooit uit liefde voor de schaatssport, maar is inmiddels de spil in een zeer succesvolle sportorganisatie. "Vanaf het eerste moment voelden we een klik met trainer Gerard van Velde en teammanager Henk Schra”, zegt Inge Wessels namens de Reggeborgh Foundation. We zijn ontzettend trots op ons team en daarom gaan we door.”

Schaatsers van Reggeborgh zetten zich door de samenwerking met de Foundation in voor een betere maatschappij. “Dat vinden wij belangrijk”, zegt Wessels. “Natuurlijk willen we graag winnen, maar maatschappelijke betrokkenheid is een van onze kernwaarden. Onze schaatsers zetten zich in voor goede doelen zoals Stichting Jarige Kob en Villa Joep, ze geven onder meer skeelerclinics aan kinderen.”

Kok en Roest verlengden hun contract met de Reggeborgh-ploeg eerder tot en met de Olympische Spelen van Milaan. Ook Marcel Bosker en Gert Wierda liggen tot en met die periode vast.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan