Tickets
Shop
Kort door de bocht 03 mrt 2024

WK-gangers testen de benen in Heerenveen, Peter de Vries blijft bij Jumbo-Visma

Rubriek van wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Soenar Chamid

WK-gangers testen de benen in Heerenveen 
In aanloop naar het WK Allround van volgend weekend in Inzell kwamen verschillende WK-gangers zaterdagavond nog in actie op het snelle ijs van Thialf om de benen nog eens te laten spreken voor de reis naar Duitsland. Patrick Roest reed ter voorbereiding op het allroundtoernooi zijn tweede 500 meter van dit seizoen. De kopman van Reggeborgh liet 36,34 op de klokken zetten. De mannen van Team IKO waren het rapste: Marten Liiv, namens Estland deelnemer op het WK Sprint, noteerde 34,92 voor Sebas Diniz (34,93). 

Bij de vrouwen was Pien Hersman, die op ongelukkige wijze niet mocht deelnemen aan het NK Sprint, de rapste met 38,85. Marijke Groenewoud en Joy Beune reden eveneens een 500 meter in aanloop naar het WK Allround. Groenewoud klokte uit na 38,88 seconden, Beune was iets meer dan een seconde langzamer met 39,94.  

Ploegleider Peter de Vries blijft marathonploeg Jumbo-Visma trouw 
Op de ochtend van de seizoensafsluiter van de Daikin Marathon Cup heeft Jumbo-Visma het contract met ploegleider Peter de Vries verlengd. De Friese succescoach is sinds de oprichting van de marathontak actief voor Jumbo-Visma en beleefde deze jaargang grote successen. Volgens De Vries is de sfeer ‘prettig’ bij Jumbo-Visma en zijn alle middelen beschikbaar om op ‘hoog en professioneel niveau’ topsport te bedrijven. "Het is altijd fijn als je een stuk waardering krijgt vanuit de ploeg”, zegt De Vries over zijn contractverlenging. “De samenwerking bevalt van beide kanten goed en als ik puur naar mezelf kijk, beleef ik veel plezier in hetgeen wat ik doe. Dat is voor mij de belangrijkste reden om door te gaan. 

Harm Visser won maar liefst acht Cup-wedstrijden en had de eindzege ruim voor de laatste wedstrijd binnen. Op natuurijs liep het minder voortvarend voor de ploeg van De Vries. "Ik kan volmondig zeggen dat dit het succesvolste seizoen is geweest tot nu toe", stelt De Vries trots. "Ten opzichte van vorig seizoen zijn we flink gegroeid. We rijden dedicated voor elkaar en maken tactisch betere keuzes. Harm is dan wel onze afmaker, maar we doen het echt als team. Het team zorgt ervoor dat Harm in de positie komt om te winnen.  

Sanneke de Neeling sluit langebaancarrière af met een... 5 kilometer 
Sanneke de Neeling reed zaterdagavond in Thialf de laatste wedstrijd van haar langebaancarrière. De 27-jarige sprintster deed dat met haar eerste 5 kilometer ooit. Een ludieke actie, licht ze toe op Instagram. “Mijn doel voor dit jaar was het rijden van een persoonlijk record. Aangezien mijn persoonlijke records op andere afstanden iets te scherp staan, kwam ik op het idee dan maar een 5 kilometer te rijden. Dit heb ik nog nooit gereden, dus 100 procent slagingskans. Eindigen met een PR vind ik een mooi eind van mijn carrière.” De Neeling voltooide de 5 kilometer in 7.47,39; inderdaad een persoonlijk record. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan