Tickets
Shop
Langebaan 04 mrt 2024

Femke Kok tot en met de Spelen van Milaan bij Reggeborgh

Femke Kok heeft haar contract bij de groen-zwarte formatie met twee jaar verlengd. Het contract van de tweevoudig wereldkampioene op de 500 meter liep aan het eind van dit seizoen af, maar de Friezin blijft haar huidige ploeg trouw.

Foto : Soenar Chamid

Femke Kok prolongeerde vorige maand in Calgary haar wereldtitel op de 500 meter na een ijzersterk seizoen. Een groot contrast met een jaar eerder, toen ze een matig seizoen kende maar die wel afsloot met de wereldtitel in een kolkend Thialf. De vrouw uit Nij Beets debuteerde in 2020 bij de ploeg onder leiding van Gerard van Velde en heeft zich in die periode ontwikkeld tot een van de snelste sprintsters ter wereld.

Met een nieuw tweejarig contract is duidelijk dat Kok tot na de Olympische Spelen van Milaan actief blijft bij de succesvolle Reggeborgh-ploeg. "Elk jaar heb ik stappen gemaakt en die progressie voel ik nog altijd", zegt de opgetogen Friezin. "Ik heb vertrouwen in de aanpak van de trainers en de rest van de staf. De samenwerking is erg goed, net als de sfeer in de ploeg. We hebben een heel leuk team, ik zit hier goed op mijn plek."

Kok doet deze week in Inzell mee aan het WK Sprint. Ze kreeg na haar wereldtitel op de 500 meter een aanwijsplek van de selectiecommissie langebaan van de KNSB.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan