Tickets
Shop
Nieuws 26 jan 2024

Japanse wereldtoppers bij Challenge Cup in Tilburg

Het belangrijkste kunstschaatstoernooi van Nederland, de Challenge Cup 2024, kan weer rekenen op een ijzersterk deelnemersveld. Van 22 tot 25 februari zullen enkele toppers zich verzamelen in het IJssportcentrum Tilburg. Een uitgelezen kans voor kunstschaatsliefhebbers om tweevoudig wereldkampioene Kaori Sakamoto, die tevens brons won op de Olympische Spelen van Beijing in 2022, in actie te zien. Maar ook de wereldkampioenen paarrijden, Riku Miura en Ryuichi Kihara, zullen aantreden op het ijs. Dankzij financiële steun van de gemeente Tilburg is de toegang gratis.

Foto : Pietures

De Japanse delegatie bestaat verder uit Yuna Aoki bij de vrouwen en bij de mannen Kazuki Tomono (meervoudig medaillewinnaar Grand Prix) en Tatsuya Tsuboi (bronzen medaillewinnaar bij het WK Junioren in 2022). De Japanse nationaal kampioenen paarrijden van 2023, Yuna Nagaoka en Sumitada Moriguchi, maken het lijstje topschaatsers compleet.

Zodra ook alle andere inschrijvingen geregistreerd zijn, wordt het complete deelnemersveld bekend gemaakt. De Challenge Cup is het laatste moment voor schaatsers om zich te kwalificeren voor het WK Kunstschaatsen, dat van 18 tot 24 maart in Montréal wordt gehouden.

De Challenge Cup/NK Kunstschaatsen vindt voor het derde achtereenvolgende jaar in Tilburg plaats. Bij de organisatie werkt de KNSB nauw samen met de gemeente Tilburg en de lokale kunstschaatsvereniging TKV. De locatie is toegankelijk voor mensen met een beperking. Op de begane grond zijn speciale rolstoelplaatsen ingericht, die met behulp van ondersteunende vrijwilligers bereikbaar zijn.

Voor de sportliefhebbers die niet in staat zijn om naar Tilburg te komen, is er een (betaalde) livestream op schaatsen.nl/live. 

Meer info vind je op de kalenderpagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan