Tickets
Shop
Kort door de bocht 03 feb 2024

IJsdansers duelleren in Oberstdorf, BDM stopt als sponsor marathonploeg

Rubriek van wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Piet van Es

Jakucs/ Galli nemen voorsprong op Verhaegh/ Van Geffen
De beste ijsdansparen van Nederland weten waarschijnlijk pas na de Callenge Cup zeker wie er naar het WK in Montréal mag, maar tijdens de Bavarian Cup deelden het Hongaars-Italiaans koppel Hanna Jakucs/ Alessio Galli (dat dus wel voor TeamNL uitkomt) een eerste tik uit aan Chelsea Verhaegh en Sherim van Geffen. Op de ijsbaan van het Bundesleistungszentrum in Oberstdorf behaalde het eerstgenoemde duo na de rhythm dance vijf punten meer dan Verhaegh en Van Geffen (foto boven): 54.75 tegen 49.59. Zondag volgt de vrije dans. Jakucs en Galli  staan negende, de anderen bezetten de twaalfde plek in het veld van veertien tweetallen.
Ook de Challenge Cup van 22 tot en met 25 februari telt mee voor de kwalificatie.

Merel Bosma, Ineke Dedden en Elsemieke van Maaren (vlnr). | Foto : Neeke Smit

BDM stopt met sponsoring marathonploeg
De succesvolle formatie van Eelco Kooistra raakt een van de twee hoofdsponsors kwijt. Waar BTZ heeft aangekondigd de ondersteuning van het team van ONK-winnares Merel Bosma (die afscheid neemt na het seizoen) voort te zetten, zwaait BDM af. Het landmeetkundig bedrijf uit Bolsward geeft aan dat het 'tijd is voor andere zaken, na vijf fantastische jaren'. "Het moge duidelijk zijn dat we een sponsor als BDM zullen missen. Vorig seizoen was al geweldig en we werken er hard aan om ook dit jaar weer prachtige herinneringen te creëren. Het is spijtig dat deze sponsor ermee ophoudt; tegelijkertijd biedt het kansen voor andere bedrijven om zich aan te sluiten bij de ploeg", aldus Kooistra.
Over de toekomst van andere ploegen bestaat veel onduidelijkheid. Zo gaat het gerucht dat Van Ramshorst Renault (waar de broers Berkhout en Sofia Schilder sowieso vertrekken) niet verder zal gaan, en moeten er bij Team Sprog nog de nodige knopen worden doorgehakt. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan