Tickets
Shop
Kunstrijden 24 nov 2023

Degelijke kür brengt Danilova/Tsiba op plek zes tijdens Grand Prix

Het doel van kunstrijders Daria Danilova en Michel Tsiba is aanhaken bij de wereldtop. Een paar slordigheidsfoutjes tijdens hun kür op de Grand Prix in het Japanse Osaka zorgt ervoor dat de gedroomde top-3 nog even uit het zicht blijft. Desalniettemin kan het paar terugkijken op een degelijk optreden.

Foto : ISU

Aan het begin van het korte programma lieten Daria Danilova en Michel Tsiba enkele steken vallen. Bij de drievoudig geworpen twist lift liet de landing de wensen over, waarna de drievoudige salchow bij beiden kunstschaatsers niet volledig werd uitgevoerd. Vervolgens pakten ze de draad weer goed op en voerden ze de elementen van hun kür, die gebaseerd is op muziek uit de filmreeks Hunger Games, netjes uit.

De pirouettes op het einde waren ook niet geheel vlekkeloos. Desondanks kijkt Tsiba tevreden terug: "Over het algemeen was het een prima korte kür. Door die schoonheidsfoutjes hebben we veel punten verloren en kunnen we niet meedoen om de eerste drie plekken. Ons doel op de lange termijn is aanhaken met de top. Vanuit dat perspectief is het jammer dat het er nog niet uitkomt. De potentie is er zeker en wij doen er alles aan om dat op het ijs te gaan tonen. Met veel publiek op de tribune hebben we ervan genoten. Op naar morgen!"

De kür van het Nederlandse paar werd beloond met 58,61, goed voor de zesde plaats en anderhalf punt hoger dan de waardering voor de eerste Grand Prix. Eind oktober kwamen Danilova en Tsiba in Canada nog tot 57,17 punten. De Duitse combinatie Hase / Volodin kreeg de hoogste score, 67,23, gevolgd door de Italiaanse Beccari / Guarise (66,77) en de Australische Golubeva / Giotopoulos Moore (64,61). 

Ongelukkige start Lindsay van Zundert bij GP Osaka
Lindsay van Zundert is haar eerste optreden van het seizoen in de Grand Prix slecht begonnen. Bij haar eerste én moeilijkste combinatie, de drievoudige lutz, gevolgd door een drievoudige spot, viel ze na een ondergeroteerde lutz op de grond. Hierdoor kon ze geen combinatie maken en moest ze haar choreografie aanpassen. Halverwege haar kür voegde ze alsnog een combinatie toe aan haar kür, door een drievoudige rittberger te laten volgen door een dubbele spot. Helaas waren allebei de sprongen ondergeroteerd. Op de klanken van Can't help falling in love with you wist Van Zundert haar pirouettes wel goed uit te voeren. 

Na een ongelukkig begin herstelde Lindsay van Zundert zich tijdens haar kür. | Foto : ISU

Bij het horen van haar score van 43,46 punten schudde de Brabantse haar hoofd, wetend dat ze beter kan en al heeft laten zien deze winter. Bij de Nebelhorn Trophy zette ze in september al een programma neer dat 58,96 punten waard was. Op zaterdag zal ze proberen van de laatste en twaalfde plek te komen tijdens de vrije kür.  

De Amerikaanse Lindsay Thorngren leidt in het Japanse Osaka met een score van 68,93. De Vlaamse Nina Pinzarrone, de nummer elf van het afgelopen WK, staat knap tweede. Haar puntentotaal van 63,44 was nipt genoeg om de vice-wereldkampioene uit Zuid-Korea, Haein Lee voor te blijven (62,93). 

De volledige uitslagen en een livestream voor de wedstrijden van zaterdag vind je op de kalenderpagina


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan