Tickets
Shop
Kort door de bocht 04 mrt 2023

Julia van Dijk valt terug op WK, FILA verlengt

Rubriek van wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : ISU

Julia van Dijk valt terug op WK
Het heeft Julia van Dijk niet meegezeten op het WK Kunstrijden voor junioren in Calgary. De pas 16-jarige Tilburgse zakte door een mislukte vrije kür, waarin ze verschillende keren ten val kwam, naar de 24e en laatste plaats in het eindklassement. Donderdag had ze zich dankzij een 23e plaats op de korte kür weten te plaatsen voor de finale. Van Dijk was naar Canada gevlogen om te proberen haar prestatie van een jaar geleden (20e) te verbeteren.

Wereldkampioene werd de Japanse Mao Shimada. Zij leidde de dans al na de eerste ronde op donderdag, maar bevestigde haar kwaliteiten in het vrije programma. Met een score van 152.76 punten vaagde ze de concurrentie weg. De Zuid-Koreaanse Jia Shin en een andere Japanse, Ami Nakai, mochten mee op het podium. De totaalscore van Shimada was 224.54 punten. Van Dijk finishte na twee toernooidagen op 117.90.
De gehele uitslag staat hier.

FILA blijft tot eind 2026 partner van NOC*NSF
Het Italiaans sportkledingmerk FILA luisterde op 4 maart zijn vijftigste verjaardag op door het contract met TeamNL (NOC*NSF) te verlengen tot en met 2026. Het is een voortzetting van een langlopende deal die al in 2017 voor het eerst werd gesloten.
“Dit is voor ons een belangrijke overeenkomst, omdat de waarden van de Nederlandse sportbeleving sterk overeenkomen met die van FILA”, zei Luca Bertolino, het hoofd van de mondiale marketingafdeling van het bedrijf dat het vernieuwde contract tijdens het WK Afstanden tekende. Namens NOC*NSF zette algemeen directeur Marc van den Tweel  zijn handtekening onder de verbintenis.

Luca Bertolino (l) en Marc van den Tweel bekrachtigen de deal met een handdruk. | Foto : Huub Snoep


“Sport bevindt zich bovendien in het epicentrum van de Nederlandse publieke sector wanneer het gaat om gezondheid. Die heeft prioriteit. Daarnaast is er een speciale band tussen Zuid-Korea (waar de tegenwoordige eigenaar van het merk is gevestigd, red.) en Nederland op het gebied van schaatsen: in beide landen is deze sport erg populair”, aldus de Italiaan. FILA, sinds 1973 bezig met de productie van sportoutfits en sportieve vrijetijdskleding werkt in ons land nauw samen met Sportconfex, dat gespecialiseerd is in (wedstrijd)pakken voor schaatsers en inlineskaters.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan