Tickets
Shop
Kunstrijden 15 dec 2023

Geen Lindsay van Zundert op het EK Kunstrijden

Lindsay van Zundert doet vanwege privéredenen niet mee aan het EK Kunstrijden in het Litouwse Kaunus (8-14 januari 2024). De Etten-Leurse had zich wel geplaatst voor de titelstrijd, maar op advies van haar coaches laat ze de kans schieten. TeamNL wordt in Litouwen vertegenwoordigd door twee paren die hebben voldaan aan de selectiecriteria van de KNSB.

Foto : Piet van Es

TeamNL Kunstrijden doet bij de paren mee met Daria Danilova en Michel Tsiba. In de discipline IJsdansen zijn Hanna Jakucs en Alessio Galli van de partij. Ook Lindsay van Zundert had zich gekwalificeerd voor het onderdeel Vrouwen solo. Coach Thomas Kennes en zijn Vlaamse collega-coach Carine Herrygers vinden het beter dat ze niet naar het Noord-Europese land afreist,

“Door privé-omstandigheden heeft Lindsay de laatste tijd niet genoeg kunnen trainen om competitief te kunnen zijn in Kaunus. Daarom hebben we in gezamenlijk overleg besloten dat het beter is om niet deel te nemen aan het EK. Een moeilijke beslissing, maar op dit moment wel de enige juiste. We gaan ons de komende periode vooral bezighouden met de langere termijn-doelen op weg naar de Olympische Spelen van 2026", is de verklaring van Kennes.

Alle wedstrijdinformatie van het EK Kunstrijden is te vinden via de officiële wedstrijdpagina van de ISU.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan