Tickets
Shop
Kort door de bocht 26 mrt 2022

Japan heerst bij WK kunstrijden, kunstrijdster Miyahara kondigt afscheid aan

Rubriek van nieuws en wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : ISU

Japan heerst bij WK kunstrijden
Net als bij de vrouwen is de individuele titel bij de WK kunstrijden in Montpellier naar Japan gegaan. Na Kaori Sakamoto was het nu de beurt aan Shoma Uno. De 24-jarige Japanner leidde al na de korte kür en bevestigde zijn vorm zaterdag op de vrije kür. Hij kwam tot een totaalscore van 312,48 punten, een persoonlijk record.

Uno hield zijn jonge landgenoot Yuma Kagiyama (297,60) achter zich. De pas 18-jarige kunstrijder was eerder al goed voor zilver op de Olympische Spelen van Beijing. Daar won de Amerikaan Nathan Chen. De drievoudig wereldkampioen ontbrak in Montpellier. Het brons was voor de Amerikaan Vincent Zhou: 277,38. Behalve Chen, die zich afmeldde met een blessure, ontbrak ook de Japanse tweevoudig olympisch kampioen Yuzuru Hanyu, die last heeft van een slepende enkelblessure.

Kampioen Uno was derde op de Spelen van Beijing en tweede vier jaar eerder in Pyeongchang. Op WK's was hij al eerder twee keer tweede geweest.

Bij het ijsdansen ging de titel naar het Franse koppel Gabriella Papadakis en Guillaume Cizeron. Een maand na het behalen van de olympische titel in Beijing werden zij voor de vijfde keer wereldkampioen. In een nieuw wereldrecord (229,82 punten) hielden Papadakis en Cizeron twee Amerikaanse koppels achter zich: Madison Hubbell en Zachary Donohue (222,39) en Madison Chock en Evan Bates (216,83).

De Japanse Kaori Sakamoto danst op het ijs naar de winst bij de vrouwen. | Foto : ISU

Japanse kunstrijdster Miyahara kondigt op verjaardag afscheid aan
De Japanse kunstrijdster Satoko Miyahara heeft op haar 24e verjaardag haar afscheid aangekondigd. Ze pakte in 2015 een zilveren medaille op het WK en verliet met een bronzen plak het WK van 2018.Miyahara eindigde op de Olympische Spelen van 2018 als vierde. "Ik heb altijd al mijn aandacht op het kunstschaatsen gericht", laat Miyahara op sociale media weten. "Nu heb ik veel dromen voor de toekomst." Miyahara werd viermaal kampioen van Japan.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan