Tickets
Shop
Kort door de bocht 10 dec 2022

Jakucs/Galli beste papieren voor EK, Team Ice United moet opgeven

Rubriek van nieuws en wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Piet van Es

Jakucs/Galli beste papieren voor EK
Bij de Golden Spin in Zagreb zijn ijsdansers Hanna Jakucs en Alessio Galli op de zestiende plaats geëindigd. Hun vrije dans werd beoordeeld met de zeventiende score, 82,90. Landgenoten Chelsea Verhaegh en Sherim van Geffen kwamen een plekje lager terecht (72,75), waardoor ze uiteindelijk achttiende zijn geworden. Voor beide stellen telde deze Challenger mee als derde meetmoment voor het Europees Kampioenschap. Omdat Jakcus/Galli op alle drie de toernooien de beteren waren, lijken zij verzekerd van het enige Nederlandse ticket voor het EK, van 23 tot en met 29 januari in het Finse Espoo. 

Team Ice United moet zich terugtrekken bij Lumière Cup
De synchroonschaatsers van Team Ice United hebben halverwege de Lumière Cup moeten opgeven. Vanwege drie geblesseerde en twee zieke schaatsers, kon het team van twintig niet aan de start verschijnen voor het vrije programma. Een teleurstelling voor het team dat onderdeel is van de Bossche Kunstrijd Vereniging, omdat deze Lumière Cup de grootste wedstrijd in Nederland is voor synchroonschaatsers. Bovendien hadden de rijders bij de korte kür laten zien dat ze in vorm waren, door een nieuw persoonlijk record te schaatsen van 49,27, goed voor de zesde plaats. De Finse Team Unique (72,65) en Team Dream Edges Senior (71,95) leiden de dans in Eindhoven, waar zaterdagavond de vrije kür op het programma staat. 

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan