Tickets
Shop
Kort door de bocht 10 apr 2022

Team Ice United negentiende, zilver Van Loon

Rubriek van nieuws en wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Team Ice United sluit WK af als negentiende
Op het WK Synchroonschaatsen is het Nederlandse team Ice United als negentiende geëindigd. De nationaal kampioen van 2021 behaalde een score van 118,36. Vooraf was het team al erg blij dat ze mee mochten doen aan het WK en werd dit toernooi 'icing op de taart' genoemd. Het Canadese Team les Supremes won in eigen huis de wereldtitel. Je kunt de korte kür (vanaf 2:52:50) en de lange kür (vanaf 4:30) van Team Ice United terugkijken op het Youtubekanaal van de ISU. 

Lianne van Loon wint zilver bij Europa Cup
Inlineskater Lianne van Loon heeft een zilveren medaille gepakt tijdens de tweede Europa Cup in Lagos, Portugal. Op de tien kilometer puntenkoers hoefde ze alleen de Franse Marine Lefeuvre voor te laten. Lataesha Narain reed de tweede tijd van de junioren op de 100 meter sprint, in het seniorenklassement was deze tijd goed voor een tiende plaats. De Nederlandse mannen is het niet gelukt om een podium plaats te bemachtigen, Glenn Nijenhuis kwam met een vierde plek op de 100 meter sprint wel dicht in de buurt. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan