Tickets
Shop
Sprint app 18 dec 2021

Sprinter Josine aan het woord: 'De liefde voor het schaatsen heb ik van mijn vader gekregen'

Elke maand vertelt de Sprinter van de maand meer over de Sprint app en zijn of haar ervaringen met de Maandchallenge. In dit artikel aan het woord: Sprinter Josine. Zij heeft de Maandchallenge van november gewonnen door in de top-50 van de Schaatsen op kunstijs ranglijst te eindigen.

Vertel eens iets over jezelf?
“Ik ben Josine (40), moeder van drie kinderen en woonachtig in Heemstede. Sinds mijn zesde doe ik al aan schaatsen. Deze liefde voor het schaatsen heb ik van mijn vader gekregen. Hij gaf schaatsles bij ijsclub Haarlem (Winterkoninkje) en op mijn zesde ben ik ook schaatsles gaan volgen. Tot mijn vijftiende ben ik actief blijven schaatsen bij ijsclub Haarlem. Inmiddels ben ik nu weer drie jaar echt fanatiek aan het schaatsen in Haarlem. Tussendoor heb ik nog op de Jaap Edenbaan geschaatst, maar minder fanatiek. Ook al heb ik in 2011 nog wel 200 kilometer op de Weissensee geschaatst.”

Wat vind je zo leuk aan het schaatsen?
“Je kunt nog steeds heel veel leren en je kan ook elke keer iets anders doen. Duur of interval. Er is veel afwisseling mogelijk en ik ga vaak met een plan naar de ijsbaan en weet precies wat ik wil gaan doen. Maar nu het druk is overdag doordat de ijsbanen s’ avonds gesloten zijn kijk ik altijd even hoe het loopt. Ik heb ook nog steeds schaatsles, omdat ik het leuk vind!”

Wat is je schaatsdoel voor dit seizoen?
“Eigenlijk had ik twee doelen voor dit seizoen. Als eerste wil ik nu echt beter gaan schaatsen en als tweede wil ik in februari weer 200 kilometer schaatsen in Luleå, Zweeds Lapland.”

Is deze tocht vergelijkbaar als die op de Weissensee?
“Qua afstand wel, verder is het een veel kleiner evenement. Je schaatst heel veel in je eentje en het is niet zo massaal, maar wel heel leuk. Wel is er veel wind, afgelopen jaar was het windkracht 7. Ik hoop dat het dit jaar wat minder waait.”

Waarom heb je meegedaan met de Maandchallene?
"Ik zag de Maandchallenge voorbij komen en ik dacht dat ik best nog wel een kans kon maken. Dus ik heb de ranglijst toen toegevoegd. Ik heb mijzelf ook aangemeld voor de nieuwe challenge, maar pas nadat ik al geschaatst had afgelopen week. Ik zag dat je deze maand 75 kilometer moet schaatsen. Ik ga nog wel een keertje schaatsen om de challenge te behalen!”

Waarom ben je de Sprint app gaan gebruiken?
“Ik zag de Sprint app bij iemand anders voorbij komen en sindsdien heb ik de app gedownload en kijk ik zo nu en dan in de app. Met name dat je een overzicht hebt van je snelste rondes vind ik leuk.”  

Doe jij net als Josine mee met de Maandchallenge?
Als Sprinter van de maand win je natuurlijk altijd een leuke prijs. In december kun je kans maken op een 1-jarige verlenging voor je MYLAPS ProChip. Aanmelden kan via de Challenges pagina in de Sprint app. Schaats 75 kilometer om de challenge te voltooien en maak kans! 

De Sprint app is gratis te downloaden in de App Store en Play Store. Start jouw schaatsessie, behaal leuke medailles en doe mee met leuke challenges. Meer informatie over de schaatsfunctie in de Sprint app vind je via www.sprintapp.nl


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan