Tickets
Shop
Nieuws 17 dec 2021

Weissensee gaat ook in 2022 niet door, KNSB werkt aan alternatieve kalender

Net als in 2021 zal er geen Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee gehouden worden. De organisatie heeft na overleg met het district Spittal en de gemeente Weissensee besloten om het evenement af te gelasten. "Er zijn zoveel risicofactoren en onzekerheden dat wij het niet verantwoord achten om een evenement op de Weissensee te organiseren", meldt de organisatie in een verklaring.

Foto : Vincent Riemersma

De afgelasting is van invloed op zowel de toertochten van de stichting Alternatieve Elfstedentocht als de wedstrijden die de KNSB jaarlijks organiseert. Schaatsers die zich al hadden ingeschreven voor een van de toertochten op het befaamde Oostenrijkse meer kunnen rekenen op restitutie van hun inschrijfgeld. 

De wedstrijden op de Weissensee gaan waarschijnlijk niet helemaal verloren. Door de aanhoudende onzekerheid rond de coronamaatregelen in het land heeft de bond de afgelopen periode gewerkt aan een alternatieve kalender. Deze is nog niet helemaal rond, maar competitieleider Willem Hut kon wel vast een tipje van de sluier oplichten. "We gaan over op plan B. We zullen enkele wedstrijden op kunstijs verplaatsen en daarnaast een langere periode naar Luleå gaan."

In het hoge noorden van Zweden heeft het marathonpeloton de afgelopen jaren een nieuwe thuisbasis voor de marathonwedstrijden gevonden. Ook vorig jaar had de KNSB een uitgebreider wedstrijdprogramma in Luleå gepland, totdat als gevolg van de coronamaatregelen de volledige wedstrijdkalender geschrapt werd. Dit jaar voorziet men minder problemen en staan onder meer het ONK op natuurijs en een uitgebreidere Grand Prix-reeks op de planning. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan