Tickets
Shop
Nieuws 28 sep 2018

KNSB en NOC*NSF zetten steun aan trainingsgroep met Van Velde voort

De KNSB-TeamNL Trainingsgroep zal ook na 1 oktober blijven bestaan. Onder leiding van coach Gerard van Velde kunnen zeven topschaatsers die nog zonder sponsor zijn, toch in een topsportomgeving aan het nieuwe schaatsseizoen beginnen.

Foto : Soenar Chamid

De KNSB en sportkoepel NOC*NSF hebben vandaag definitief afspraken gemaakt over de voortzetting van het team. De basisfaciliteiten zijn voor de rest van het seizoen gegarandeerd. Zodra schaatsers en coach een gesponsord topteam hebben gevonden, houdt de ondersteuning van KNSB en NOC*NSF op.

"Ik ben blij dat ook deze topschaatsers de juiste dingen kunnen blijven doen om op de juiste momenten de best mogelijke prestaties te leveren", zegt technisch directeur Remy de Wit van de KNSB. "De basis is sober, maar het belangrijkst is dat de rijders door kunnen trainen. En natuurlijk hopen wij nog steeds dat deze mooie groep schaatsers snel een sponsor vindt."

Bij de start op 16 juni bestond de KNSB-TeamNL Trainingsgroep uit elf rijders en twee coaches. Zeven schaatsers zoeken samen met coach Van Velde nog altijd naar een sponsor: Ronald en Michel Mulder, Kai Verbij, Dai Dai Ntab, Pim Schipper, Wesly Dijs en Gerben Jorritsma.

Zij maken gebruik van de faciliteiten van het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) in Heerenveen. Dat betekent dat ze schaatsen op het ijs van stadion Thialf, waar ze ook krachttraining doen en paramedische begeleiding krijgen. Ook hebben ze twee buitenlandse trainingskampen gedraaid. De kosten worden gedragen door NOC*NSF.

"Het is belangrijk dat voor de topschaatsers die nu nog geen onderdak hebben gevonden in een topteam, de huidige begeleiding en basis trainingsfaciliteiten opnieuw mogelijk gemaakt worden", aldus Maurits Hendriks, technisch directeur van NOC*NSF. "Daar werken we vanuit TeamNL natuurlijk aan mee."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan