Tickets
Shop
Nieuws 24 mei 2018

iSkate houdt op te bestaan wegens uitblijven van geldschieter

Foto : Soenar Chamid

Het doek is definitief gevallen voor de overkoepelende organisatie iSkate. Dat meldt RTV Noord. Er is geen geldschieter gevonden voor de komende seizoenen. iSkate werd in 2010 opgericht om schaatsers ondersteuning te bieden voor de hele loopbaan, van junior tot wereldtopper.

Begin april meldde schaatsen.nl dat iSkate in de huidige vorm op zou houden te bestaan. In een persverklaring werd dat destijds ontkend door de organisatie die zei bezig te zijn 'de toekomst vorm te geven'. "Bekend is dat het in het schaatsen tijd kost goede sponsors te vinden", verklaarde iSkate. "Intussen is, zoals arbeidsrechtelijk verplicht, aan alle medewerkers en sporters met een aflopend contract meegedeeld dat het contract niet wordt verlengd en dat we op dit moment geen nieuwe aanbieding doen." Directeur Rhian Ket heeft op 1 mei zijn functie neergelegd.

In januari werd al bekend dat AfterPay aan het einde van het schaatsseizoen zou stoppen. Drie maanden later gaf Plantina te kennen als zelfstandige sprintploeg verder te willen. iSkate wilde na het vertrek van beide sponsors wel door en had ook een aantal scenario's liggen om dat mogelijk te maken. Uiteindelijk is de stekker er toch uitgetrokken. Van alle (nog actieve) schaatsers die onder contract stonden, heeft tot nu toe alleen Thomas Krol elders onderdak gevonden. Hij tekende voor twee jaar bij LottoNL-Jumbo.

Het schaatsteam van regionaal talentencentrum (RTC) Noord gaat, met een gehalveerd budget, verder in een eigen stichting met de andere teams van de jeugdopleiding. Het bestuur van het RTC wil op deze manier de continuïteit van de schaatsopleiding in Groningen en Drenthe waarborgen. In de nieuwe organisatie verandert er weinig voor de schaatsers. Ze houden dezelfde kwaliteit van opleiden, de organisatie blijft op niveau en de samenwerking met selecties in Groningen en Drenthe blijft bestaan.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan