Tickets
Shop
Nieuws 19 jan 2018

Update Weissensee: vorst teruggekeerd, eerste Elfstedentoertocht gaat door

Het werd even spannend of er wel ijs zou liggen op de Weissensee, maar door gunstig weer is het ijsmeester Norbert Jank toch gelukt om een parcours van 12,5 kilometer te prepareren.

Foto : Neeke Smit

Na de sombere vooruitzichten van vorige week is de vorst gelukkig net op tijd teruggekeerd op het Oostenrijkse meer. Zondag en maandagnacht worden zelfs minimumtemperaturen van -10 tot -12 graden Celsius verwacht.

De ijsmeester is druk bezig geweest om de vastgevroren sneeuw weg te schrapen en water op het ijs te laten lopen. Met de huidige aanhoudende vorst ontstaat er zo een prachtige ijsplaat. De vrijwilligers van de Stichting Alternatieve Elfstedentocht zijn inmiddels begonnen met het opbouwen van de start/finish, het tentenkamp, de verzorgingsposten en de organisatietent. 

Dit jaar vindt de dertigste editie van de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee plaats. De allereerste toertocht wordt (volgens plan) verreden op dinsdag 23 januari. De marathonschaatsers gaan op zaterdag 27 januari van start met het Open Nederlands Kampioenschap.


Ook in Luleå wordt druk gewerkt aan het parcours voor de toerrijders en marathonschaatsers:

Lees meer op onze speciale natuurijspagina!


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan