Tickets
Shop
Nieuws 25 jan 2018

De Weissensee warmt op met criterium

De eerste wedstrijd op natuurijs is een feit. Op de Weissensee werd vanochtend het criterium voor dames en heren gereden, het opwarmertje voor anderhalve week koers in Oostenrijk.

Foto : Neeke Smit

De dames en heren die aan de start verschenen, zorgden voor een vermakelijke koers. Bij de dames pakte een groep van zes een ronde voorsprong. Met nog drie ronden te gaan, klonk de bel voor het peloton en gingen Melissa van Pierre, Kelly Schouten, Simone Warmerdam, Jessica Merkens, Kirsten Joustra en Jane Ravestein op jacht naar de winst. In de laatste bocht lag Van Pierre op kop maar op het rechte stuk spurtte Schouten ervandoor en kwam als eerste over de streep. Merkens werd tweede, voor Warmerdam.

Ook bij de heren probeerden verschillende rijders weg te komen, een groep van zo'n tien man kreeg niet meer dan een halve ronde voorsprong op het peloton. Met ploegenspel van onder andere Okay Fashion & Jeans en Bouw & Techniek werd het tempo af en toe flink opgeschroefd. Het kwam aan op een eindsprint waarin ploeggenoten Bart Hoolwerf en Crispijn Ariƫns samen de finish passeerden. Er moest een fotofinish aan te pas komen om Hoolwerf als winnaar uit te wijzen. Remco Schouten eindigde als derde.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan