Tickets
Shop
Nieuws 02 feb 2018

Weissensee loopt Max Verstappen mis

De Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee is dit jaar de grootste trekpleister in de historie misgelopen. Nee, geen schaatser, maar niemand minder dan Max Verstappen.

Het was de bedoeling dat de coureur met zijn Formule 1-bolide een rondje op het ijs zou rijden, maar dat is uiteindelijk niet doorgegaan. Het gemeentebestuur van Weissensee kon dat niet verenigen met het predicaat 'Naturpark'.

Het zag er allemaal zo mooi uit. Zo;n beetje alles was al in kannen en kruiken. Red Bull, sponsor van zowel Max Verstappen als de Weissensee, was enthousiast. Naast Verstappen zou ook de Spaanse motorcoureur Marc Márquez komen, en zelfs Niki Lauda was betrokken bij de actie. Verstappen zou in de vroege ochtend in zijn bolide het ijs van het Oostenrijkse bergmeer op gaan. Overbodig te zeggen dat die beelden de hele wereld over zouden gaan.

"Er was inderdaad sprake van dat Max Verstappen hier zou komen", erkent Toine Doreleijers, voorzitter van de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee. "Red Bull had er de zinnen op gezet Max een stukje te laten rijden op het ijs in zijn Formule 1-wagen, en daar waren naast Niki Lauda nog meer prominenten bij betrokken. De gemeente heeft echter de filosofie een natuurpark te zijn, en zij besloten dat dit minder daar bij past."

Enorme boost
Publicitair gezien een gemiste kans, realiseert Doreleijers zich. "Ja, het schaatsen heeft publiciteit nodig en dit had echt wel geholpen, zou een enorme boost hebben gegeven. De beelden waren jarenlang de wereld over gegaan en zouden de Weissensee op een andere manier op de kaart hebben gezet."

Voor de toekomst is de stunt nog niet helemaal van de baan, al realiseert iedereen zich dat dit een unieke kans was. "Wij willen Verstappen in de toekomst graag alsnog verwelkomen, maar dat is in handen van Red Bull, en uiteraard ook de gemeente. Maar er kan tegenwoordig natuurlijk ook veel met elektrische wagens. Misschien moet je hier zelfs de transitie maken van fossiele brandstof naar elektrisch rijden. Laat Max na zijn F1-show in een elektrische kart stappen, een tijd zetten en laat het publiek daarna proberen die tijd te verbeteren. Dat zou fantastische publiciteit zijn."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan