Tickets
Shop
Nieuws 02 feb 2018

IJsdaging: Samen met Mark Tuitert schaatsen voor slachtoffers Haïti

Altijd al eens willen schaatsen met Mark Tuitert? Goed nieuws, op zaterdag 3 maart kan je samen met hem schaatsen voor het goede doel. Het Rode Kruis organiseert de IJsdaging: een kleurrijk schaatsevenement in Eindhoven waarbij deelnemers tien kilometer zullen schaatsen voor Haïti. Tuitert schaatst mee in de Snelle Jelle ronde.

Foto : Rode Kruis

De inwoners van Haïti zijn de laatste jaren meerdere malen geconfronteerd met natuurrampen. Het geld dat met de IJsdaging wordt opgehaald, is bestemd voor het rampbestendig maken van scholen op het eiland. Deze scholen zullen niet alleen de continuïteit van het onderwijs waarborgen, maar dienen ook als schuilplaats bij een volgende ramp.

Veilige scholen
De deelnemers van de IJsdaging komen in actie voor de inwoners van de regio Côtes-de-Fer. Op dit moment zijn de scholen in deze regio in slechte conditie en kunnen kinderen niet veilig naar school. Met de sponsorbijdragen van het schaatsevenement worden scholen rampbestendig gemaakt. Veilige schoolgebouwen zorgen niet alleen voor de continuïteit van het onderwijs voor schoolkinderen, wat onlosmakelijk verbonden is aan de toekomst van het eiland, maar ze dienen ook als schuilplaats bij een nieuwe ramp.

Iedere school stelt 200 tot 300 kinderen in staat om weer veilig naar school te kunnen en biedt een goede schuilplaats voor de meest kwetsbaren die in de omgeving van de school wonen. De afgelopen jaren zijn er vier scholen opgeknapt waarvan de veiligheid kan worden gegarandeerd, maar er zijn nog veel meer rampbestendige scholen nodig.

Sponsorschaatsen
Deelnemers schaatsen tien kilometer op hun eigen manier, om zoveel mogelijk geld op te halen voor de inwoners van Haïti. Er zijn twee rondes: een Snelle Jelle Ronde en een Fun Ronde. Behalve een sportieve uitdaging wordt het ook een feestelijk evenement op en rond de baan. Voormalig olympisch kampioen Mark Tuitert zal op 3 maart starten in de Snelle Jelle Ronde. Het evenement vindt plaats in het IJssportcentrum in Eindhoven van 13.30 uur tot 20.30 uur. Er is plek voor 2500 deelnemers. Schaatsliefhebbers kunnen zich vanaf nu inschrijven via www.ijsdaging.nl.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan