Tickets
Shop
Nieuws 31 dec 2018

Geen Kulizhnikov op EK Sprint

Foto : Sander Chamid

Pavel Kulizhnikov zal over twee weken in het Italiaanse Collalbo niet aan de start staan van het EK Sprint. Dat meldt de Russische website rsport.ru. De Russische sprinter kiest voor een rustperiode in aanloop naar de WK Afstanden in Inzell, zijn hoofddoel van dit seizoen. Ook Ruslan Murashov en Viktor Mushtakov zullen niet in Collalbo op het ijs verschijnen.

"Helaas wordt het Europees kampioenschap minder gewaardeerd hier en de opgebouwde vermoeidheid kan invloed hebben op het WK Afstanden in Inzell, ons belangrijkste doel", meldde Pasja. "Bovendien is het EK op een open ijsbaan, wat betekent dat er een risico bestaat om oude blessures te verergeren." Eerder dit seizoen meldde hij zich bij de World Cup op het buitenijs van Tomakomai ook al af na de eerste 500 meter. De koude buitenlucht zou te veel invloed hebben op zijn knie.

Voor Kulizhnikov, die afgelopen vrijdag in Kolomna nog een indrukwekkende 34,40 op de klok zette, wordt het de tweede keer dat hij het EK overslaat. Twee jaar geleden bij het eerste EK Sprint in Heerenveen was hij ook al niet van de partij. Destijds had hij te veel last van een liesblessure. Zijn eerstvolgende wedstrijd wordt de World Cup in Hamar.

Dankzij de afmeldingen komt Rusland bij de heren met een B-ploeg aan de start. Alexey Yesin, Artyom Kuznetsov en Victor Lobas mogen laten zien wat ze in huis hebben. Daria Kachanova, Olga Fatkulina en Irina Kuznetsova houden bij de vrouwen de Russische eer hoog. Op het EK Allround zullen Evgenia Lalenkova, Natalia Voronina, Elizaveta Kazelina, Sergey Trofimov en Danila Semerikov aan de start staan.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan